Bloggende leerlingen bij het Orion College

Hans Mestrum heeft de afgelopen maand een aangtal gastlessen gegeven aan een groep leerlingen van het Orion College. Gisteren was de afsluitende Studium Generale en Hans geeft een overzicht van foto’s, heel korte videoclips en presentaties. Overigens, die foto’s en video’s zijn niet gemaakt door Hans, maar door de leerlingen zelf. Mooi!
Vooral ook omdat de lessen niet alleen gingen over de techniek en de trucjes, maar de leerlingen ook liet nadenken over zaken/vragen als: hoe communiceer je met een weblog?, wat zijn verschillen tussen bloggen en MSN-en?, Respect online, privacy. Kortom, de dingen die ook voor onze digital natives niet vanzelfsprekend zijn, maar waarvan je ze bewust moet maken door ze uit te dagen daar over na te denken. En als dat in zo’n setting als deze lessen gebeurt kan ik me absoluut voorstellen dat ze dat willen én kunnen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Hans Mestrum
15 jaren geleden

Ja het was echt prachtig. Ik heb in de praktijk mogen ervaren hoe de Net-generatie/homo zappiens werkt.
Ook heel leuk was het dat bij deze afsluiting ouders aanwezig waren. Zij hebben echt kunnen ervaren waartoe kinderen in staat zijn als je ze ruimte geeft en vertrouwen.

Kaj Rietberg
15 jaren geleden

@Hans,

Wat was het doel van de gastlessen?
Kaj

Hans Mestrum
15 jaren geleden

Hai Kaj,
we voeren de discussie op mijn blog heb ik gemerkt ;-)

Thamos
15 jaren geleden

Ja, het was zo leuk Hans! Ik heb echt heel veel gehad aan de lessen van webloggen! Ook leuk dat er een stukje staat op het ‘ICT en onderwijs BLOG’!
THÁM0$

http://thamos.web-log.nl/

M@@rten
15 jaren geleden

ja het was echt een super les ook leuk dat de ouders erbij waren