Hoe vluchtig is jouw identiteit?

 Gepubliceerd door om 23:11  Internet
jan 032007
 
“Voila! My wish for 2007 is better interoperability for social software! Or otherwise, I’ll just start behaving like those teens ;)

(bron)

Grappig eigenlijk, dat je een bericht vluchtig leest, het dan zo half blijft hangen omdat je met andere dingen bezig was (daarover morgen meer), dan later op de dag een ander bericht tegen komt dat naar het eerste verwijst en erover doordenkt, dan blijkt dat er heel wat meer mensen over nagedacht en geschreven hebben.
Het gaat hier over ephemeral profiles. En de constatering (bewering?) dat jongeren niet veel waarde hechten aan een mailadres, gebruikersaccount bij Myspace, een MSN nick etc. Als ze het wachtwoord vergeten, dan maken ze gewoon een nieuw account aan. Vaak hebben ze een veelvoud aan accounts die in verschillende situaties gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot veel oudere gebruikers. En de vraag is dan natuurlijk of dat voor die jongeren weer gaat veranderen als ze ouder worden. Of ze het dan weer relevant gaan vinden om al die ‘verloren’ stukjes identiteit terug te kunnen vinden en te bewaren. Zoals je vroeger ook geen waarde hechtte aan je schoolspullen van de lagere school, je oude speelgoed en knuffels (daar was je immers te oud voor) en je, zodra je zelf kinderen hebt, die dingen opeens weer belangrijke herinneringen gaat vinden.

Het bericht van Riina Vuorikari legt de link naar dit bericht en de noodzaak van Social Networks om meer ‘open’ te worden. Met het dreigement anders zich net als die jongeren te gaan gedragen en maar gewoon de data achter te laten.
Ik hoor duidelijk bij de groep ouderen. Heb geen 20 identiteiten online en hecht er waarde aan om die wat ik heb ook bij te houden. Hoe vluchtig is jouw identiteit online?

Moet ik nou over UPC gaan klagen?

 Gepubliceerd door om 21:00  UPC
jan 032007
 
“Ik mag vaak klagen over UPC, want face it, er is veel te klagen over UPC, maar zeg niet dat ze daar stilzitten. De kabelreus heeft een heus ‘webcare’-team, wat naar mijn idee een online editie van de klantenservice is, en zij lezen weblogs.”

(bron)

Peter Breuls krijgt zijn PVR binnenkort binnen. Ik had afgelopen zaterdag besloten om er toch maar het geld aan te wagen. Niet in de laatste plaats omdat onze TV (beeldbuis, 50cm diagonaal) na zo’n 12 jaar besloten heeft dat het bijna welletjes geweest is. Met een aanschafprijs van indertijd 500 gulden zit een reparatie er (helaas) niet in. En dus moeten we wel een nieuwe TV gaan kopen. En tja, dan kom je automatisch uit bij een HD-ready LCD TV en dan heb je natuurlijk ook weer meer aan de wat betere beeldkwaliteit van digitale televisie.
Aankoopbeslissing is overigens nog niet gevallen, ik hou me aanbevolen voor tips/ervaringen wat dat betreft. Omvang max 81cm, prijs maximaal zo’n 800 euro, belangrijkste kandidaat is voorlopig de Samsung LE32R32B.
Maar begrijp ik het bericht van Peter nu goed als ik het lees als “klagen op UPC kan helpen bij het versnellen van het toesturen van de PVR”?
Wat een knudde bedrijf zeg! ;-)

Segways alleen nog maar op de oprit

 Gepubliceerd door om 13:32  Hardware
jan 032007
 
“Dutch police have banned Segways from all ‘public roads, bike paths and walkways, AP reports.
The ban, which came into force on New Year’s Day, was provoked by the country’s Royal Traffic Agency’s classification of the Segway as a moped and its refusal to approve the vehicle due to its lack of a brake.”

(bron)

‘Nou is dit nauwelijks een serieus item, maar kun je je voorstellen dat je zo’n ding op de stoep tegen komt? Als hij begrenst is tot 6 KM per uur (zoals in Nederland al moest) dan gaat het waarschijnlijk nog, maar aangezien hij 20 KM per uur kan zonder begrenzing kun je er wel op rekenen dat je zo’n ding ook sneller voorbij ziet komen.
Ik kan geen recente prijsinformatie vinden op de website van Segway Nederland, maar in dit Volkskrant item gaat het over 5.000 euro. Niet echt goedkoop, maar toch ook weer niet alleen weggelegd voor mensen met een hele grote oprit. In ieder geval zullen stadstours als bedrijfsuitje er voorlopig even niet in zitten.