Segways alleen nog maar op de oprit

 Gepubliceerd door om 13:32  Hardware
jan 032007
 
“Dutch police have banned Segways from all ‘public roads, bike paths and walkways, AP reports.
The ban, which came into force on New Year’s Day, was provoked by the country’s Royal Traffic Agency’s classification of the Segway as a moped and its refusal to approve the vehicle due to its lack of a brake.”

(bron)

‘Nou is dit nauwelijks een serieus item, maar kun je je voorstellen dat je zo’n ding op de stoep tegen komt? Als hij begrenst is tot 6 KM per uur (zoals in Nederland al moest) dan gaat het waarschijnlijk nog, maar aangezien hij 20 KM per uur kan zonder begrenzing kun je er wel op rekenen dat je zo’n ding ook sneller voorbij ziet komen.
Ik kan geen recente prijsinformatie vinden op de website van Segway Nederland, maar in dit Volkskrant item gaat het over 5.000 euro. Niet echt goedkoop, maar toch ook weer niet alleen weggelegd voor mensen met een hele grote oprit. In ieder geval zullen stadstours als bedrijfsuitje er voorlopig even niet in zitten.

Deel dit bericht:

  2 reacties aan “Segways alleen nog maar op de oprit”

Reacties (2)
  1. Jammer zo’n segway leek mij juist wel een handig vervoersmiddel. Jammer dat in Nederland alle alternatieve vervoermiddelen omwillen van veiligheid worden verboden.

  2. Tja, als het echt om veiligheid gaat vind ik dat niet zo’n probleem.
    Overigens is dit natuurlijk ook wel een beetje een definitiekwestie. Want een Segway kan wel remmen, maar die rem is niet als zichtbare knop, pedaal, schakelaar of zo zichtbaar.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.