Een nieuw en onbekend EI

 Gepubliceerd door om 22:49  Internet
dec 142006
 

Vorige week, toen Servage me plat gooide, bleek dat achteraf (toen ik op Dreamhost wél detail-statistieken kreeg) te gaan om een gebruiker uit Ijsland die steeds zonder resultaat een van de RSS-feeds opvroeg. De user-agent in de logbestanden was “EI” (niet meer en niet minder).
Met het blokken van het betrokken IP-adres leek dat probleem opgelost. Tot vandaag. Maar nu is het een EI uit Groningen.
Een gebruiker op cc752807-a.groni1.gr.home.nl vraagt elke 30 seconden het bestand /Pierre/Edukast-rss.php op. Zoeken leverde alleen dit bericht bij Feedburner op, maar dat geeft ook niet echt uitleg. Ik heb hem de user-agent in ieder geval op de blocklist gezet. Ik weet effe geen alternatief. Iemand een idee wat dit voor een tool is?

De zwakste schakel

 Gepubliceerd door om 19:56  Internet
dec 142006
 

De bekende uitspraak over die zwakste schakel in een ketting gaat zeker ook op voor veel van de “web 2.0”-achtige functionaliteiten die je aan een site/weblog kunt toevoegen.
Bekend zijn de verhalen van “wat als YouTube of Flickr offline zijn, hoeveel weblogs hebben dan een probleem” (nou, hier zou ook niet alles meer werken.
Maar ook kleinere scriptjes, zoals die van W.I.E. online kunnen problemen zorgen. Ik gebruik die in het menu aan de linkerkant om te laten zien hoeveel mensen de site nu bezoeken en maximaal tegelijkertijd bezocht hebben. Maar omdat de server van W.I.E. online het zwaar heeft, duurt het lang (te lang) voordat die getallen er staan. En dus duurt het (te) lang voordat de voorpagina hier opgebouwd is. Dus heb ik hem er tijdelijk vanaf gegooid.
Geen kritiek specifiek op W.I.E. online gericht overigens (het is een handige gratis dienst), maar wel een nadeel van deze manier van sites opbouwen en dus iets om in de gaten te houden.

Streaming Video downloaden #2

 Gepubliceerd door om 08:26  Media
dec 142006
 
spdmultimedia - Klik voor grotere versie

Na de uitleg over het gebruik van StreamDown wees Michel Duijvestijn op het bestaan van gratis alternatieven. Omdat de trailversie trialversie van StreamDown verliep voordat ik hem aangeschaft had, heb ik toch nog maar eens met SDP gespeeld. Probleem daarbij was dat SDP vaak aangaf niet te weten wat met een URL te doen. En dat zie je ook in het filmpje waarin ik uitleg hoe SDP werkt. Het is allemaal wat omslachtiger dan bij StreamDown, maar als je er helemaal geen geld aan wilt uitgeven werkt het.
video M4V-versie video WMV-versie Je kunt hem ook online bekijken als Flash-versie.

 Reacties uitgeschakeld voor Streaming Video downloaden #2  Tags:
dec 142006
 

Ik ben er nog steeds niet uit of dit een voorbeeld is van heel creatief of gewoon een beetje ziek. Het filmpje duurt 2 minuten en laat zien hoe je Rollercoaster Tycoon ook kunt gebruiken.
Van de ene kant heb ik namelijk zoiets van “Goh, dat je het verzint” en er zijn ergere experimenten te verzinnen, maar toch….