EduKast aflevering 207

 Gepubliceerd door om 20:32  Edupodcast
nov 192006
 

Enig idee op hoeveel verschillende blogs je minimaal één bericht kon vinden over de SURF Onderwijsdagen 2006 van afgelopen week? Waarschijnlijk meer dan je dacht. Zelfs meer dan ik dacht, want na het opnemen van aflevering 207 van de EduKast kwam ik er nóg eentje tegen die ik ook meteen maar in de shownotes heb opgenomen. Voor het overige heb ik het in deze aflevering over de vraag of je het erg moet vinden dat studenten laptops gebruiken tijdens de les en kijk ik kort terug op het lunchcollege van afgelopen donderdag.

Hij is er weer

 Gepubliceerd door om 15:24  Persoonlijk
nov 192006
 
Sinterklaas in Deurne

Na gisteren Middelburg kwam hij vandaag ook in Deurne aan. Met de trein (nou ja, dat was de bedoeling, maar hij kwam uiteindelijk toch met de kar). Wel goede timing, want het was net effe droog. Er werd de afgelopen paar dagen al druk geknipt en geplakt hier in huis. Nee, niet op de computer, maar letterlijk: de boekjes van de speelgoedwinkels werden aan stukken geknipt en de gewenste zaken werden met plakband vakkundig op een vel papier geplakt. En elke avond natuurlijk het Sinterklaasjournaal. De verschillende Sinterklaas-pagina’s (zoals deze en deze) hebben ze gelukkig nog niet ontdekt, maar dat zal volgend jaar wel anders zijn. Eerst maar eens kijken hoe lang ze het volhouden éxtra zoet te zijn.

Humanity Lobotomy Net Neutrality

 Gepubliceerd door om 12:13  Internet
nov 192006
 

Het is een onderwerp waar al het nodige over gezegd en geschreven is, maar deze korte film (bijna 11 minuten) is een vermelding meer dan waard. In de film wordt uitgelegd hoe vroeger kranten en radio media waren waarbij iedereen die dat wilde kon produceren en hoe dat nu niet meer het geval is. Die vergelijking maakt wel indruk. Want het maakt duidelijk dat het internet eigenlijk niet eens zo uniek is wat betreft mogelijkheden van individuen om content te produceren. Ook bij radio en kranten was dat vroeger het geval. En waarom zou het die grote bedrijven dan niet lukken dat voor het internet te veranderen?
Zoals de film gebruik maakt van materiaal dat anderen beschikbaar gesteld hebben, is de film zelf (uiteraard) ook weer (her-)bruikbaar door anderen. Zie deze website voor de uitleg. Vind je hem te lang? Knip hem bij. Te kort? Voeg er iets aan toe! Vind je dat Nederlandse ondertiteling nodig is? Prima, maak een versie die dat heeft. Oh en als je wilt weten wat “Lobotomy” betekent, ook dat antwoord is beschikbaar.
Meer info over netneutrality (voornamelijk vanuit de situatie in de VS bekeken) kun je o.a. op deze website vinden.

The Da Vinci Code

 Gepubliceerd door om 09:36  Film en Boek
nov 192006
 

Da Vinci Code, The (1DVD) Audrey Tautou The Da Vinci Code
Hij stond niet boven aan mijn lijstje om te bekijken toen hij uit kwam op DVD. Nog voordat de film klaar was had ik al mijn twijfels, want wat zou het boek nou kunnen evenaren?
Nou, deze film niet. Want hoe goed hij ook in elkaar zit, de spanning van het boek was er geen moment. Van het stuk zeep in het Louvre tot de vraag “waar ligt ze nou dan echt?”, ik wist het nog en dat nekte wat mij betreft de film.
Ik begrijp dat ze Angels and Demons inmiddels ook aan het verfilmen zijn. Mag de stuntman van Tom Hanks straks uit een helikopter gaan springen.