Humanity Lobotomy Net Neutrality

Het is een onderwerp waar al het nodige over gezegd en geschreven is, maar deze korte film (bijna 11 minuten) is een vermelding meer dan waard. In de film wordt uitgelegd hoe vroeger kranten en radio media waren waarbij iedereen die dat wilde kon produceren en hoe dat nu niet meer het geval is. Die vergelijking maakt wel indruk. Want het maakt duidelijk dat het internet eigenlijk niet eens zo uniek is wat betreft mogelijkheden van individuen om content te produceren. Ook bij radio en kranten was dat vroeger het geval. En waarom zou het die grote bedrijven dan niet lukken dat voor het internet te veranderen?
Zoals de film gebruik maakt van materiaal dat anderen beschikbaar gesteld hebben, is de film zelf (uiteraard) ook weer (her-)bruikbaar door anderen. Zie deze website voor de uitleg. Vind je hem te lang? Knip hem bij. Te kort? Voeg er iets aan toe! Vind je dat Nederlandse ondertiteling nodig is? Prima, maak een versie die dat heeft. Oh en als je wilt weten wat “Lobotomy” betekent, ook dat antwoord is beschikbaar.
Meer info over netneutrality (voornamelijk vanuit de situatie in de VS bekeken) kun je o.a. op deze website vinden.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
mike
14 jaren geleden

Hey! :) I just wanted to let you know about a wiki that we are using to help keep track of who is spreading-the-word on this documentary.
Please stop by and add your name here:
http://neutrality.pbwiki.com/

Pierre
14 jaren geleden

OK, done. :-)