The Da Vinci Code

Da Vinci Code, The (1DVD) Audrey Tautou The Da Vinci Code
Hij stond niet boven aan mijn lijstje om te bekijken toen hij uit kwam op DVD. Nog voordat de film klaar was had ik al mijn twijfels, want wat zou het boek nou kunnen evenaren?
Nou, deze film niet. Want hoe goed hij ook in elkaar zit, de spanning van het boek was er geen moment. Van het stuk zeep in het Louvre tot de vraag “waar ligt ze nou dan echt?”, ik wist het nog en dat nekte wat mij betreft de film.
Ik begrijp dat ze Angels and Demons inmiddels ook aan het verfilmen zijn. Mag de stuntman van Tom Hanks straks uit een helikopter gaan springen.

0 0 stem
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Marc
14 jaren geleden

Ik had precies hetzelfde toen ik naar de film keek. Het boek zat teveel in mijn hoofd en mijn verwachtingen waren te hoog gespannen. Ik keek de film trouwens samen met iemand die het boek niet had gelezen en die vond het maar een gemiddeld spannende film.

Jammer, maar dat gebeurt wel vaker met verfilmingen van boeken.

Moqub
Moqub
14 jaren geleden

Hoi,

was vanmiddag naar Kruistocht in Spijkerbroek en moet zeggen dat het een hele mooie verfilming is geworden. Het is al even geleden dat ik het boek heb gelezen maar volgens mij hebben zij het verhaal heel goed gevolgd. Oke het blijft een kinderfilm maar evengoed leuk om gezien te hebben.

Moqub

Pierre
14 jaren geleden

Kijk dat scheelt dan al weer, want ik hoor bij die minderheid van de Nederlanders die Kruistocht in Spijkerbroek nooit gelezen heeft.

Elke
14 jaren geleden

@ Pierre: Nooit Kruistocht gelezen? En jezelf wel aan de haren door Da Vinci gesleurd? Goh….

Late bekeerling of stugge doorzetter?