OWD 2007 weblog zoekt bloggers!

 Gepubliceerd door om 14:50  Onderwijs
nov 032006
 
“Op dinsdag en woensdag 14 en 15 november 2006 zijn weer de onderwijsdagen (OWD) van SURF. Dit jaar heeft SURF besloten om een OWD-weblog bij te laten houden op een speciaal daarvoor ingerichte weblog. Ik [Gerard Dümmer] mag die weblog gaan bijhouden. En ik wilde jullie vragen of jullie hieraan ook mee zouden willen werken.”

(bron)

Gerard Dümmer, die onlangs nog het Edutrip weblog beheerde is op zoek naar bloggers voor tijdens de onderwijsdagen.
Op zijn weblog kun je lezen wat de mogelijke manieren zijn om een bijdrage te leveren, dat kan variëren van “actieve blogger” tot gewoon “eigen blog bijhouden” (waarbij het OWD weblog naar jou verwijst).
Ik blog gewoon hier op mijn eigen blog tijdens die dagen, de hoeveelheid berichten die ik zal plaatsen is niet vooraf goed te voorspellen. Ga je naar de onderwijsdagen en wil je een bijdrage leveren, laat het Gerard dan uiterlijk zondag 5 november a.s. even weten!

De beperkingen van het medium TV

 Gepubliceerd door om 11:26  Media
nov 032006
 

Het gaat niet goed met Sesamstraat. Velen zijn er mee groot geworden, ook mijn kinderen keken er dagelijks naar, maar dat was voordat er keer op keer gesleuteld werd aan het tijdstip en de zender en de prioriteit stelling bij het bepalen welk programma nou tijdens prime-time (net na het avond-eten en voor het naar bed gaan) moest komen. Bij de omroepen snappen ze het zelf ook niet meer en doen een poging om het uit te leggen:

“Het samenstellen van een programmaschema is erg complex. ZAPP heeft met de omroepen gekozen voor een duidelijke opdeling, omdat vooral oudere kinderen niet de programma’s op de zender konden vinden die voor hen zijn bedoeld. Zodra zij de tv aanzetten en geconfronteerd werden met de Teletubbies of Kabouter Plop werd geconcludeerd: op ZAPP is niks voor mij. Voor kleintjes betekende het wel eens dat ze programma’s kregen te zien die niet voor hen waren bedoeld.”

(bron)

OK, kan ik nog begrijpen. Maar het resultaat is dus dat de publieke omroepen nu met programma’s aan het schuiven zijn zoals voorheen vooral de commerciële omroepen aan het schuiven gingen om de juiste kijkcijferverhoudingen te vinden. En wij moeten ons daar allemaal naar schikken. De pagina legt ook uit hoe dat op te lossen:

“De meest voor de hand liggende oplossing is om de videorecorder te programmeren en Sesamstraat en KRO’s Kindertijd (voor de zekerheid) dagelijks op te nemen.”

(bron)

Juist ja. Adviseer dan meteen een hardeschijfrecorder, daar passen tenminste nog voldoende afleveringen op om het de moeite waard te maken. Maar begrijp ik nu goed dat de redenatie is dat de ‘oudere kinderen’ zelf de TV aanzetten en dus meteen het juiste programma te zien moeten krijgen omdat ze anders wegzappen en dat dat bij de ‘jongere kinderen’ niet zo relevant is omdat daar de ouders wel voor het maken van een opname kunnen zorgen en die starten als de TV aan gaat? Waarom denken ze dat wij als ouders niet ook eerst even kijken wat er op die andere zenders te vinden is als Nederland 1 niet het juiste programma aanbiedt voor de kleinsten? En dan Sesamstraat maar helemaal overslaan? Enne, hoeveel ouders denk je dat er zijn die helemaal geen opnames kúnnen maken met hun videorecorder? Online aanbieden zou een optie zijn, maar dat mogen ze bij Sesamstraat niet doen. Conclusie: het wordt niets meer met Sesamstraat in het huidige bestel.

 Reacties uitgeschakeld voor De beperkingen van het medium TV  Tags:

Wintertijd

 Gepubliceerd door om 00:34  Algemeen
nov 032006
 

Ik zie net dat mijn bericht over digitale schoolborden een uur in de toekomst geplaatst wordt. De server heeft blijkbaar geen wintertijd/zomertijd instelling. Nu veranderen van de tijd van het bericht levert problemen op met de permanente links, dus ik laat het maar even zo tot morgenvroeg.

 Reacties uitgeschakeld voor Wintertijd  Tags:

Digitale Schoolborden!

 Gepubliceerd door om 00:32  Onderwijs
nov 032006
 

Zo heten die dingen: “digitale schoolborden”. Dat moet ik toch echt gaan leren. Zeker vandaag in Nieuwegein bij het ICT Beheer en Techniek congres van School & Computer. Want daar stonden een heleboel verschillende digitale schoolborden. Dus ik mag geen “Smartboard” meer zeggen, zoals ik tot nu toe altijd deed. Tja, “vroeger”, en dat is toen ik voor het eerst met zo’n digitaal schoolbord aan de slag mocht, toen was er maar een betaalbaar product.
Na de keynote vandaag kon ik (omdat ik ’s middags nog een overleg had) niet de hele dag blijven en heb dus alleen de informatiemarkt bezocht. En vooral gepraat. Microsoft Vista van wat dichterbij bekeken en de mensen van Wortell daar over doorgezaagd. Ook een tijdje doorgebracht bij de stand van ICT op School en gesproken over de verschillende uitgaven die ze de laatste tijd hebben uitgebracht, podcasten (wie luistert daar nu naar?) en het samengaan met Kennisnet.
Ook goede vragen gehad.
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Digitale Schoolborden!  Tags: