Digitale Schoolborden!

Zo heten die dingen: “digitale schoolborden”. Dat moet ik toch echt gaan leren. Zeker vandaag in Nieuwegein bij het ICT Beheer en Techniek congres van School & Computer. Want daar stonden een heleboel verschillende digitale schoolborden. Dus ik mag geen “Smartboard” meer zeggen, zoals ik tot nu toe altijd deed. Tja, “vroeger”, en dat is toen ik voor het eerst met zo’n digitaal schoolbord aan de slag mocht, toen was er maar een betaalbaar product.
Na de keynote vandaag kon ik (omdat ik ’s middags nog een overleg had) niet de hele dag blijven en heb dus alleen de informatiemarkt bezocht. En vooral gepraat. Microsoft Vista van wat dichterbij bekeken en de mensen van Wortell daar over doorgezaagd. Ook een tijdje doorgebracht bij de stand van ICT op School en gesproken over de verschillende uitgaven die ze de laatste tijd hebben uitgebracht, podcasten (wie luistert daar nu naar?) en het samengaan met Kennisnet.
Ook goede vragen gehad.

Bijvoorbeeld waarom hergebruik van onderwijsmaterialen in SCORM-formaat + metadata in de meeste leeromgevingen nog steeds niet zo heel gemakkelijk is. Terwijl we wel zo veel uitwisselingsmogelijkheden tussen al die web 2.0 toepassingen hebben?
Of: hoe is Fontys als het gaat om e-Learning 2.0?
Of opmerkingen als: bij ons worden studiehandleidingen niet zomaar op het web geplaatst omdat dat toch concurrentiegevoelige dingen zijn.
Kortom, het was in no time tijd om weer richting station te gaan.

Het presentatiebestand dat ik vandaag gebruikt heb staan online. De link kun je hier vinden. Daar vind je ook de link naar de wiki.