sep 052006
 

Gerard Dummer verwijst naar de Informatiewijzer Wiki’s in het Onderwijs van Ict op School (directe link naar PDF). Daarin wordt een korte introductie gegeven van wiki’s en het gebruik ervan in het onderwijs.
Bij TIP 2 staat:
Wilt u met wiki’s en Weblogs aan de slag? Volg dan het online college (met audio) van Pierre Gorissen op: www.gorissen.info/Pierre/…. (link ingekort)
Die screencast is gemaakt in januari 2005!
Was er nog iemand die na mijn post in februari nog twijfelde over de herbruikbaarheid (en houdbaarheid) van ingeblikte presentaties? 8)

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs en wiki’s in het onderwijs #4  Tags:
sep 052006
 
“…we are going ahead with part two of the plan: the World’s First (I check) keynote address from anything to be Skypecast. Yes, when I speak at 9:45 local time tomorrow, here in South Africa, we will be welcoming people from around the world to join us.”

(bron)

Het is toch niet te geloven. Is er eens een keer geen sprake van een tijdverschil, kan ik nog niet meedoen. Ik heb morgen om 9:30 een afspraak staan, dus kan ik niet meeluisteren tijdens de Skypecast van de Keynote van Stephen Downes. Als jij wel kunt, dan hoor ik graag hoe het was. Meer info, met o.a. een link naar de wiki voor de preconference workshop, vind je op deze pagina.

sep 052006
 
“Microsoft is met een ambitieus project bezig dat de naam SenseCam draagt. De SenseCam zou uw hele leven lang foto’s van u of uw omgeving kunnen maken. De bedoeling is de cam zo klein te maken dat het in kleding of accessoires geïntegreerd kan worden.”

(bron)

Ik wist niet of ik deze nou onder “Film en Boek” of onder “Hardware” moest vastleggen, maar dit doet me redelijk denken aan een voorloper van de chip die mensen in de film “Final Cut” ingebouwd krijgen. Dan is hij inmiddels overigens zo klein dat het opnemen gewoon via de ogen gebeurt, en je nabestaanden na je dood een filmpje kunnen laten maken van je leven (‘de final cut’) en het zoals zo veel dingen in een donkere toekomst voor veel problemen zorgt (aangezien anderen interesse kunnen hebben in delen van de film).

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft’s SenseCam neemt uw hele leven op  Tags: