Microsoft’s SenseCam neemt uw hele leven op

“Microsoft is met een ambitieus project bezig dat de naam SenseCam draagt. De SenseCam zou uw hele leven lang foto’s van u of uw omgeving kunnen maken. De bedoeling is de cam zo klein te maken dat het in kleding of accessoires geïntegreerd kan worden.”

(bron)

Ik wist niet of ik deze nou onder “Film en Boek” of onder “Hardware” moest vastleggen, maar dit doet me redelijk denken aan een voorloper van de chip die mensen in de film “Final Cut” ingebouwd krijgen. Dan is hij inmiddels overigens zo klein dat het opnemen gewoon via de ogen gebeurt, en je nabestaanden na je dood een filmpje kunnen laten maken van je leven (‘de final cut’) en het zoals zo veel dingen in een donkere toekomst voor veel problemen zorgt (aangezien anderen interesse kunnen hebben in delen van de film).