Zinvolle upgrade

 Gepubliceerd door om 20:14  Internet
jun 202006
 

Waar ik bij servage van mening ben dat ze opslag en dataverkeer mogen consolideren, is dat bij SURFgroepen wat betreft opslag nog best welkom. Je praat bij een uitbreiding van de beschikbare ruimte van 100MB naar 500MB per gebruiker over andere absolute getallen als bij servage, het gaat me hier om de relatieve groei. Het vervijfvoudigen van de opslag hier bevestigt nog maar eens dat opslag zowel thuis als online meer en meer een “trivialiteit” aan het worden is. Maar alleen voor de eindgebruiker, want aan de beheerkant moet je het beheren van die steeds groter wordende hoeveelheden data natuurlijk wel goed regelen. Je hebt het hier niet meer over een extra schijf in een servertje.

 Reacties uitgeschakeld voor Zinvolle upgrade  Tags:

alt-i-lab 2006 – Keynote Michael D. King

 Gepubliceerd door om 15:59  SURF
jun 202006
 

De keynote gisteren was van Michael D. King, Director, Market Development, IBM Global Education Industry. En het was duidelijk dat hij een verhaal had dat hij vaker verteld had. En dat is geen kritiek, want het zat goed in elkaar. Het maakte namelijk goed duidelijk wat het belang van IBM is bij hun activiteiten op open source gebied.
Hij gaf aan dat er een beweging aan de gang is van “control” naar “sustained value add”. In plaats van je winst maken als gevolg van de control die je hebt over de sourcecode van een applicatie moet je dat doen via de toegevoegde waarde die je biedt als bedrijf.

IBM zet in op Linux en dat bespaart geld omdat ze voorheen een veelvoud van OS-en gebruikten en onderhielden intern.
Toen zijn ze ook naar andere applicaties gaan kijken om te zien of dat ook ging. Ook op webservergebied bleek dat heel goed te kunnen, en dus gebruiken ze nu Apache als basis voor veel van hun producten.
Idem voor Eclipse, dat ze zelf als open source beschikbaar stellen. Dat levert ze veel voordeel op doordat er een actieve ontwikkel community ontstaat met bedrijven die dingen toevoegen. IBM gebruikt zelf ook tools die boven op Eclipse gebouwd zijn.

Service en Support van IBM gaan nu van een kostenpost naar een bron van inkomsten. En dat blijkt de nodige cultuurverandering met zich mee te brengen.

alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006
 Reacties uitgeschakeld voor alt-i-lab 2006 – Keynote Michael D. King  Tags:

Belachelijke upgrade

 Gepubliceerd door om 15:46  Algemeen
jun 202006
 

Ze zijn er zelf heel blij mee, maar ik had gehoopt dat Servage.net het feestje van nóg meer klanten zou stoppen in snellere toegang en hogere stabiliteit en niet in het upgraden van de maximale maandelijkse dataverkeer van 600GB naar 1.110GB (hoe krijg ik dat ooit op?). Nou ja, als je er mee aan de slag wilt, gebruik dan deze link, dan krijg ik 2 maanden gratis hosting en we krijgen beide 5GB extra schijfruimte boven op de 75GB die je standaard al voor die 7 euro 50 per maand krijgt.

alt-i-lab 2006 – Presentatie Rob Abel

 Gepubliceerd door om 15:39  SURF
jun 202006
 
alt-i-lab 2006

Een van de sprekers gisteren was Rob Abel, de CEO van IMS. Hij ging in op de stand van zaken wat betreft de invloed van leertechnologie op het onderwijs. Niet alleen moet dat verbeteren, dat kan ook. Belangrijk daarvoor is wel dat (ook) IMS beter inspeelt op de belangrijkste behoeften van de markt (het onderwijs én de leveranciers) en zich meer richt op “end-to-end and full lifecycle support”. Dat wil zeggen dat het zeker niet voldoende is om alleen een specificatie voor een stukje van een probleem te leveren, maar dat IMS er voor zal moeten zorgen dat bestaande problemen ook daadwerkelijk opgelost moeten worden. Het verklaard een beetje de wijziging (ander verdeling) van de aandacht van IMS waar ik eerder over schreef. Daarbij zullen we ons moeten realiseren dat het gewicht dat leertechnologie-afspraken op het moment in de schaal gooit nog maar heel beperkt is. Dat betekent ook dat IMS goed naar de andere spelers die wel/ook van grote invloed zijn op de wereld waar we als onderwijs in leven moet gaan/blijven kijken. De presentatie bevestigt het goede gevoel dat ik tot nu toe bij deze CEO heb.

alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006 alt-i-lab 2006
 Reacties uitgeschakeld voor alt-i-lab 2006 – Presentatie Rob Abel  Tags:

alt-i-lab 2006 – Technical Board Meeting

 Gepubliceerd door om 13:46  SURF
jun 202006
 

Zoals gezegd, was de eerste meeting van de week, de IMS Technical Board Meeting een besloten overleg, maar er zijn toch nog een paar dingen die ik hier wel kan noemen.
Allereerst natuurlijk de herbevestiging van de ambitie dat IMS zich, zeker na de komst van de nieuwe CEO Rob Abel, meer wil gaan profileren als organisatie die meer doet dan alleen specificatie-ontwikkeling. De ondertitel wordt “innovation, adoption, learning”. Nadruk zal zeker niet liggen op het bijven ontwikkelen van steeds weer nieuwe specificaties. Dat neemt echter niet weg dat er inmiddels al een groot aantal specificaties is dat onderhouden moet worden, zowel technisch (de manier waar we specificaties ontwikkelen en beschrijven is gewijzigd de afgelopen jaren) als inhoudelijk (aanpassen van fouten, opnieuw op andere specs afstemmen, toevoegen van gewenste functionaliteit) onderhouden zullen moeten worden. En het is niet altijd gemakkelijk daar mensen voor te vinden. Bij deze dan ook de oproep dat als je als hoger onderwijs organisatie gebruik maakt van een IMS specificatie en je interesse hebt om mee te werken aan het updaten van een nieuwe versie, dat zeker te laten weten. Je moet dan wel over langere tijd (een maand of 9) capaciteit beschikbaar kunnen stellen (halve dag per week minimaal als je gewoon lid bent), maar dan heb je wel rechtstreekse invloed op de inhoud van de volgende versie. Lees verder….

Wat maakt iets een goed hotel?

 Gepubliceerd door om 13:23  Algemeen
jun 202006
 
hotel hotel hotel hotel hotel

De foto’s bij Flickr zijn al een keer of 30 bekeken, dus ik kan maar beter even uitleggen waarom daar ook een van een strijkbout tussen heb staan. De titel boven dit bericht zegt het eigenlijk al: “wat maakt iets een goed hotel?”. Dat is niet de afmetingen van de kamer (al is die nu wel weer groot) of het feit dat er twee bedden in staan en je dus kunt kiezen welke van de twee je in wilt slapen. Het zijn toch wat praktischere zaken die het verschil maken. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Wat maakt iets een goed hotel?  Tags:

ASCII World Cup 2006

 Gepubliceerd door om 02:02  Internet
jun 202006
 


Er is geen archief waar je oude uitzending terug kunt kijken, dus je zult het even moeten doen met deze ‘screencast’ (IXUS 50 gericht op het scherm van een Apple laptop) van een stukje van de wedstrijd tussen Spanje en Tunesië eerder vandaag tijdens het Wereldkampioenschap voetbal in Duitsland.
Je kunt vanaf 10 minuten voor de start van een wedstrijd verbinding maken via deze website. Alle software die je nodig hebt is standaard aanwezig op je systeem.
[update #2] De video was tijdelijk offline bij Google op het moment. Geen idee wat daar de oorzaak van was. Ik vreesde eerst dat het was omdat hij over het wereldkampioenschap ging. Hoe dan ook, een backup staat bij Dailymotion.

 Reacties uitgeschakeld voor ASCII World Cup 2006  Tags: