alt-i-lab 2006 – Technical Board Meeting

Zoals gezegd, was de eerste meeting van de week, de IMS Technical Board Meeting een besloten overleg, maar er zijn toch nog een paar dingen die ik hier wel kan noemen.
Allereerst natuurlijk de herbevestiging van de ambitie dat IMS zich, zeker na de komst van de nieuwe CEO Rob Abel, meer wil gaan profileren als organisatie die meer doet dan alleen specificatie-ontwikkeling. De ondertitel wordt “innovation, adoption, learning”. Nadruk zal zeker niet liggen op het bijven ontwikkelen van steeds weer nieuwe specificaties. Dat neemt echter niet weg dat er inmiddels al een groot aantal specificaties is dat onderhouden moet worden, zowel technisch (de manier waar we specificaties ontwikkelen en beschrijven is gewijzigd de afgelopen jaren) als inhoudelijk (aanpassen van fouten, opnieuw op andere specs afstemmen, toevoegen van gewenste functionaliteit) onderhouden zullen moeten worden. En het is niet altijd gemakkelijk daar mensen voor te vinden. Bij deze dan ook de oproep dat als je als hoger onderwijs organisatie gebruik maakt van een IMS specificatie en je interesse hebt om mee te werken aan het updaten van een nieuwe versie, dat zeker te laten weten. Je moet dan wel over langere tijd (een maand of 9) capaciteit beschikbaar kunnen stellen (halve dag per week minimaal als je gewoon lid bent), maar dan heb je wel rechtstreekse invloed op de inhoud van de volgende versie.
Data
Twee data die gisteren genoemd zijn, zijn relevant om in de gaten te houden:
6 – 10 november 2006 is de kwartaalbijeenkomst in Nederland bij de OUNL. Tegelijkertijd zal er een Learnign Design Summit georganiseerd worden.
En alt-i-lab 2007 zal vroeger in het jaar vallen dan nu, het wordt naar verwachting april of mei. Exacte datum en locatie weet ik waarschijnlijk aan het einde van de week en post ik hier dan ook.

Demonstrators
Een andere aangekondige wijziging in de aanpak van het ontwikkelen van nieuwe (versies) van specificaties is dat er actief naar gestreefd zal worden om minimaal twee implementaties van een specificatie beschikbaar te hebben voordat deze definitief wordt. Dus niet meer zoals nu nog vaak het geval is/was, een specificatie die alleen op papier bestaat, maar ook voorbeelden van hoe die geïmplementeerd moet/kan worden in software. Dat is een belangrijke check om eventuele fouten uit de specificatie te halen en biedt belangrijke informatie voor leveranciers die de specificatie willen gaan implementeren.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
DuiMDog
14 jaren geleden

"En alt-i-lab 2007 zal vroeger in het jaar vallen dan nu, het wordt naar verwachting april of mei."

Heb je volgend jaar toch een minder saai leventje ! ;)

Pierre
14 jaren geleden

LOL :-) inderdaad.