y.ah.oo!

 Gepubliceerd door om 22:00  Internet
dec 092005
 
“We’re proud to announce that del.icio.us has joined the Yahoo! family. Together we’ll continue to improve how people discover, remember and share on the Internet, with a big emphasis on the power of community. We’re excited to be working with the Yahoo! Search team – they definitely get social systems and their potential to change the web. (We’re also excited to be joining our fraternal twin Flickr!)”

(bron)

Weer eentje toegevoegd aan de stal van een van de grote ‘jongens’.

 Reacties uitgeschakeld voor y.ah.oo!  Tags:

Leren werken met Google Earth

 Gepubliceerd door om 16:42  Onderwijs
dec 092005
 

Een tijdje geleden verwees Gerard Dummer in de reacties op een bericht naar de Werken met Google Earth-website. Daar heeft hij nu een handleiding aan toegevoegd (via). Aan de hand van een aantal Flash-filmpjes gemaakt met Macromedia Captivate geeft hij uitleg bij de verschillende onderdelen van Google Earth.
Aardig is dat hij steeds heel korte clips gemaakt heeft in plaats van een lange omvangrijke instructie. Daarnaast heeft hij een overzichts/introductie-filmpje gemaakt dat uitlegt welke onderdelen aan bod komen. Mooi.

 Reacties uitgeschakeld voor Leren werken met Google Earth  Tags:

Windows Live Local

 Gepubliceerd door om 16:30  Geocoding
dec 092005
 
Ground Zero

Als je het nog niet gemerkt hebt, zal het je waarschijnlijk ook niet zo veel interesseren, maar vandaag is Windows Live Local in bèta gegaan. Het is niet wéér een concurrent van Google Maps erbij, maar de nieuwe versie van Microsoft Virtual Earth. Nog steeds erg VS-minded, dus verwacht maar geen mooie plaatjes van je achtertuin. Toch een paar vernieuwende dingen die in de strijd met Google relevant kunnen zijn. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Windows Live Local  Tags:

Te vroeg?

 Gepubliceerd door om 10:47  Persoonlijk
dec 092005
 

Vorig jaar was ik te laat met het beslissen of ik wel of niet over wilde stappen naar een andere ADSL-provider. Dit jaar ben ik nog wat vroeg en moet ik hopen dat SURFnet én hun introductie-aanbod ook dit keer weer een paar keer verlengt (loopt nu tot 31 december 2005) én dat ze hun streefdatum halen wat betreft het bieden van overstapmogelijkheden voor bestaand ADSL-gebruikers. Mijn huidge contract loopt tot maart 2006.
Want een aanbieding van ADSL 2+ met 10MBps download en 1MBps upload inclusief gratis router en zonder opstartkosten voor een vaste prijs van 27,95 euro per maand (!!) is op het moment volgens mij niet te overtreffen. Ik heb nu een KPN-basic abonnement voor bijna het dubbele bedrag.

EduExchange 2005 #2

 Gepubliceerd door om 01:22  SURF
dec 092005
 

Zoals ik al zei: EduExchange 2005 was wat mij betreft een goede conferentie. Al werd mijn dag gisterenavond bij thuiskomst wel danig verpest toen bleek dat dé geluidsopname die ik graag online had willen zetten, die van de keynote van Erik Duval helemaal niet opgenomen was. :-( Maar voor het overige was het een interessante dag. Ik had mijn laptop wel bij me, maar heb niet getracht live verslagen te schrijven. Ging trouwens ook niet, want we hadden geen draadloos netwerk.

Daarom ook gewoon wat kreten en uitspraken die ik zo links en rechts op papiertjes geschreven heb (was ook weer eens een ervaring trouwens). Lees verder….