Windows Live Local

Ground Zero

Als je het nog niet gemerkt hebt, zal het je waarschijnlijk ook niet zo veel interesseren, maar vandaag is Windows Live Local in bèta gegaan. Het is niet wéér een concurrent van Google Maps erbij, maar de nieuwe versie van Microsoft Virtual Earth. Nog steeds erg VS-minded, dus verwacht maar geen mooie plaatjes van je achtertuin. Toch een paar vernieuwende dingen die in de strijd met Google relevant kunnen zijn. Een belangrijke, of in ieder geval op het eerste gezicht wel mooie, toevoeging is “bird’s eye” waarbij je niet alleen van boven op de gebouwen kijkt, maar er meer schuin tegenaan kunt kijken.
Goed navigeren wordt dan echter wel nagenoeg onmogelijk en ik had dan ook heel wat moeite om Ground Zero terug te vinden terwijl ik zeker wist dat ik op de kaart zelf al op de goede plek zat.

Hoe oud de foto’s nu zijn weet ik niet, maar de nieuwe ingang tot het metrostation onder het WTC (zou op de foto aan de rechtbovenrand van het Ground Zero gebied moeten staan, staat er in ieder geval nog niet op.

New York New York