Sin City

 Gepubliceerd door om 08:12  Film en Boek
dec 302005
 

Sin City Josh Hartnett Sin City
30 minuten. Zo lang heb ik het uitgehouden voordat ik het genoeg vond. Dat was net na de vrouwenhoofden als trofee aan de muur en de reclasseringsmedewerkster die had moeten toekijken hoe haar eigen hand opgegeten werd (dat zag je overigens weer niet, alleen de stomp die het resultaat was). Dat de Nederlandse Filmjournalisten hem verkozen tot beste film van 2005 had een waarschuwing kunnen (moeten?) zijn, maar is het voortaan in ieder geval wel. Maar ik probeer nou eenmaal normaal gesproken zo weinig mogelijk over een film te lezen vooraf en ook de rating bij Filmstation (daar waar ik mijn DVD’s huur) was zeker niet slecht. Laten we het er maar op houden dat dit gewoon niet mijn soort film was/is.

Kabels weg

 Gepubliceerd door om 01:08  Tools
dec 302005
 

Hoewel mijn Qtek S110 niet voor de kerstvakantie geleverd kon worden, heeft me dat er niet van weerhouden toch al wat ‘noodzakelijke’ aanvullingen aan te schaffen in de vorm van een Bluetooth USB-dongle voor mijn laptop thuis en een Bluetooth Headset. En ook zonder Qtek werkt dat al perfect! Lees verder….

Fantastic Four – Legend Begins

 Gepubliceerd door om 09:00  Film en Boek
dec 292005
 

Fantastic Four - Legend Begins Fantastic Four – Legend Begins
Ik neem aan dat ook hier het verschil uitmaakt of je de oorspronkelijke Marvel-comics gelezen hebt of niet. Voor mij was het verhaal daarom nog redelijk vers, en dat helpt wel om het interessant te houden. Want in dit eerste deel nemen de vier natuurlijk ruim de tijd te ontdekken wat er nou eigenlijk met ze aan de hand is. Wel aardig en niet zo zwaar op de hand als bijvoorbeeld de X-Men films. Dit zijn tenminste helden die de liefde van hun leven kwijt raken en daar twee minuten later helemaal niet meer zo wakker van liggen want dan is er een nieuw iemand voor in de plaats gekomen.

 Reacties uitgeschakeld voor Fantastic Four – Legend Begins  Tags:

War Of The Worlds

 Gepubliceerd door om 09:40  Film en Boek
dec 272005
 

War Of The Worlds Tim Robbins War Of The Worlds
Tja, als je ze echt allemaal een keer gezien wilt hebben, moet je deze ook bekijken. Maar ondanks zijn grootse omvang wat betreft effect en bloederige decors maakte hij geen blijvende indruk.

 Reacties uitgeschakeld voor War Of The Worlds  Tags:
dec 242005
 
“Tot slot wordt nog gemeld dat de Google-site gevrijwaard zal blijven van grafische- of flashbanners.”

(bron)

Gelukkig. Van alle online reclame-uitingen die ik ken vind ik persoonlijk gewoon tekst nog steeds het prettigst.
Zeker als ze dan, zoals met het Google Adsense-programma relevant zijn in relatie tot de rest van de inhoud van de pagina vind ik ze niet storend. De meeste grafische banners die ik zie (zie bijvoorbeeld ook de test bij Marketingfacts of hier bij Spits waar ze midden in het bericht staan) vind ik ronduit storend. En hoewel ik absoluut begrijp dat er vaak echt wel geld verdiend moet worden om een site draaiend te houden, hoop ik dat we het vooral op de huidige Google manier kunnen doen.

 Reacties uitgeschakeld voor Meer duidelijkheid over deal tussen Google en AOL  Tags:

Goedkope iPod accesoires

 Gepubliceerd door om 10:33  Tools
dec 242005
 

Ik maak veel gebruik van de videomogelijkheden van mijn iPod, maar één ding is daarbij een groot probleem: het vreet stroom, dus de accu is snel leeg. Als ik mijn laptop bij de hand heb gaat dat nog, dan hang ik hem daar via de USB-kabel aan, maar dat is niet altijd handig, bijvoorbeeld op vakantie (geen laptop mee) of als je een film op de TV wilt bekijken (ja, heb ik echt al gedaan voor een film van 2 uur). Apple heeft daar wel accesoires voor om de USB-kabel in de auto aan te sluiten of direct op het stopcontact, maar die zijn tamelijk prijzig (zo’n 30 euro per stuk in via de Apple-winkel). Gelukkig zijn daar ook goedkopere alternatieven voor die als bijkomend voordeel hebben dat ze niet alleen voor de iPod werken, maar voor alle apparaten die via de USB-poort opgeladen worden. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Goedkope iPod accesoires  Tags:

Opera opgekocht door Microsoft?

 Gepubliceerd door om 15:32  Internet
dec 232005
 
“Als het waar is zal menigeen zijn flame-repertoire geheel moeten reviseren: Microsoft zou Opera opgekocht hebben. Een medewerker van de softwaregigant wist aan CoolTechZone te vertellen dat niet Google, maar Microsoft het winnende bod op de Noorse browserbouwer heeft uitgebracht. De overname is volgens de site ‘zo goed als rond’. De Opera-directie, die eerder nog van niets zei te weten toen Googles interesse de pers haalde, heeft nog niet laten weten dat ze ook deze keer in het duister tasten. CoolTechZone beweert dat Microsoft ‘in de zeer nabije toekomst’ met een verklaring zal komen”

(bron)

Jemig. Weet werkelijk waar niet wat ik hier van moet vinden. Opera is een technisch prima browser, die ook op andere platformen goede ondersteuning biedt. Met de marketingkracht van Microsoft erachter zou dat een prima boost kunen krijgen. Maar Microsoft staat niet bekend om hun aandacht voor brede ondersteuning van andere besturingssystemen, dus helemaal uitgesloten dat die andere versies dan de nek om gedraaid worden. En het kan natuurlijk ook gewoon een broodje aap zijn…
[20:48] Tweakers zegt inmiddels dat het niet meer dan een gerucht was…

 Reacties uitgeschakeld voor Opera opgekocht door Microsoft?  Tags: