Goedkope iPod accesoires

Ik maak veel gebruik van de videomogelijkheden van mijn iPod, maar één ding is daarbij een groot probleem: het vreet stroom, dus de accu is snel leeg. Als ik mijn laptop bij de hand heb gaat dat nog, dan hang ik hem daar via de USB-kabel aan, maar dat is niet altijd handig, bijvoorbeeld op vakantie (geen laptop mee) of als je een film op de TV wilt bekijken (ja, heb ik echt al gedaan voor een film van 2 uur). Apple heeft daar wel accesoires voor om de USB-kabel in de auto aan te sluiten of direct op het stopcontact, maar die zijn tamelijk prijzig (zo’n 30 euro per stuk in via de Apple-winkel). Gelukkig zijn daar ook goedkopere alternatieven voor die als bijkomend voordeel hebben dat ze niet alleen voor de iPod werken, maar voor alle apparaten die via de USB-poort opgeladen worden.
Vooraf: ik heb geen andere relatie met deze eBay-verkoper dan dat ik er tot nu toe een keer of zes wat gekocht heb en dat ging tot nu toe altijd goed en snel. Ik verdien er niets aan als je iets via hem koopt en uiteraard zit er altijd een risico aan vooruitbetalen. Het is dus jouw keuze!

Maar goed, dat gezegd hebbende, terug naar wat ik wilde vertellen. Ik heb vandaag via eBay de volgende zwarte accesoires gekocht:
* Universele AC USB Lader / Charger Oplader MP3 PDA
* Universele Auto USB Lader / Charger Oplader MP3 PDA Car
Dit zijn geen producten waar je op kunt bieden, ze worden voor een vast verkoopprijs verkocht. Omdat ik ze tegelijkertijd besteld heb, worden ze samen verzonden en betaal ik maar één keer verzendkosten. Ik ben nu voor 14,90 euro klaar.

Wat kan ik nu (nou ja, als ik het pakje ontvangen heb)? Ik heb voor mijn huidige GSM een oplaadkabel voor aan de USB-poort van de laptop. Ook de PDA/GSM die ik in januari van het werk krijgt heeft zo’n kabel. De iPod Video die ik heb heeft een oplaadmogelijkheid via USB en zelfs mijn XS-Drive imagetank kan via de USB-poort opgeladen worden.

Het is jammer dat de kabeltjes die de verschillende apparaten gebruiken nog niet gestandaardiseerd zijn, maar voor iets minder dan 15 euro kan ik straks zelfs in de auto mijn koffie warm houden! ;-)

Op mijn wensenlijstje staat overigens wel nog een zwarte USB-kabel voor de Apple iPod Video. Ziet niet uit dat witte ding er aan.