sep 302005
 
“Hogescholen en universiteiten zijn druk doende hun onderwijs te vernieuwen en aan te passen aan de eisen van deze en de komende tijd. Onderwijs wordt meer praktijkgericht, beroepsprofielen zijn vertaald naar competentieprofielen en onderwijs wordt vraaggestuurd; het blijft voortdurend in beweging. Deze veranderingen hebben grote gevolgen voor de opleidingen en vereisen blijvende professionalisering van de betrokkenen. Leren gebeurt van en met elkaar (“on the job”): door het uitwisselen van ervaringen, door ervaringen expliciet te maken en (voor anderen) toegankelijk te maken en door samen te werken aan vernieuwingen. Communities of Practice kunnen hier een belangrijke rol in spelen.”

(bron)

De DU-website rond Communities of Practice in het hoger onderwijs is al een tijdje in de lucht. Ik krijg zo af en toe bezoekers vanaf de pagina over weblogs. Dus daarom er toch maar even wat langer rondgekeken. Lees verder….

sep 302005
 
“Online samenwerken is sterk in opkomst. Steeds meer gebruikers ontdekken dat internet meer te bieden heeft dan e-mailen en webpagina’s bekijken. Web gebaseerde teamsite omgevingen, Instant Messaging en audio- en videoconferencing voorzien in nieuwe mogelijkheden om in groepsverband via internet informatie en kennis uit te wisselen. Ze faciliteren het werken binnen afdelingen, projecten en cursussen.
In de groepscommunicatie workshop wordt getoond wat de mogelijkheden zijn van ‘e-samenwerken’. Welke voorzieningen zijn (via SURFnet) beschikbaar? Op welke wijze kunnen deze worden ingezet?
Begin donderdag 13 oktober 2005 12:00 uur
Einde donderdag 13 oktober 2005 17:00 uur
Plaats Cursuszaal SURFnet te Utrecht

De workshop duurt een middag en wordt gegeven in de cursuszaal van SURFnet te Utrecht. Een lunch vooraf is bij het programma inbegrepen.
Aan het volgen van de workshop zijn voor deelnemers uit de SURFnet-doelgroep geen kosten verbonden
U kunt zich inschrijven via het formulier op deze pagina

(bron)

Ik kon me niet herinneren deze aankondiging eerder tegen te zijn gekomen, kan in ieder geval zelf niet, maar hou uiteraard aanbevolen als het gaat om (video-)verslagen achteraf. Overigens kan ik niet omdat ik van 14:00 – 17:00 vergaderingen in Eindhoven heb. Het was natuurlijk wel mooi geweest als ik tenminste van 12:00 – 14:00 online live had kunnen meekijken en dan achteraf gewoon het videoverslag even kon doorkijken…
(zijn er wellicht SURFnetters in de buurt die dat nog kunnen regelen??? ;-))

 Reacties uitgeschakeld voor Workshop online samenwerken verzorgd door SURFnet  Tags:

NPS mag langer blijven

 Gepubliceerd door om 06:35  Algemeen
sep 302005
 
“De NPS mag toch nog langer blijven dan 2008. Dat heeft staatssecretaris Medy van der Laan van Mediazaken vanmiddag laten weten op het jaarlijkse omroepcongres in Bussum. De bewindsvrouw is over haar nieuwe omroepplan in overleg met de coalitiepartijen. Woordvoerders van CDA en D66 hebben al laten weten de wijzigingen te steunen.”

(bron)

Mooi.

sep 302005
 
“Striking a blow to Microsoft, the U.S. Patent Office this week reaffirmed a key Web-browsing patent that the software maker is accused of infringing.”

(bron)

Jeetje, dit is nog steeds aan de gang (inmiddels zo’n 6 jaar al. Zo’n anderhalf jaar geleden leek het verhaal de andere kant op te gaan. Maar ook nu is het blijkbaar nog niet afgelopen en doet Microsoft “we zullen doorgaan”-uitspraken.

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft verliest ronde in patentzaak browser  Tags: