The Stepford Wives

 Gepubliceerd door om 20:59  Film en Boek
mrt 142005
 

The Stepford Wives Ira Levin The Stepford Wives
De makers van The Stepford Wives zullen gedacht hebben: We nemen een paar bekende acteurs (Nicole Kidman, Matthew Broderick, Walter Kresby, Bette Midler, Glenn Close) een flinterdun scriptje, husselen dat door elkaar, gooien er een Website bij met flauwe spelletjes, screensavers en informatie die toch niemand leest en we hebben een kaskraker. Nou, of het veel geld opgebracht heeft weet ik niet, maar ik heb spijt van de twee euro die het mij gekost heeft om de film te mogen zien. Geen aanrader dus.

 Reacties uitgeschakeld voor The Stepford Wives  Tags:

Meer trackback

 Gepubliceerd door om 20:38  Internet
mrt 142005
 

Na de tests van Annette afgelopen weekend wil Hans wel eens uitzoeken wie er eigenlijk allemaal wel kan trackbacken:

“Tijd voor een klein onderzoekje dat zowel fred als ik zal houden. frEdSCAPEs en ik kwamen er namelijk in het weekend achter dat het trackbacken toch niet zo vanzelfsprekend is. Want welke software heeft trackback functionaliteit aan boord? Uit dit onderzoekje kunnen we wellicht een lijstje maken met software die deze handige functionaliteit in zich heeft.”

(bron)

Nucleus kan met een plugin trackbacken mét autodiscovery van de te pingen URL. Dat scheelt dus intypen. Naar de post linken is voldoende, Nucleus doorzoekt die post(s) naar de benodigde informatie.

Workshop weblogs

 Gepubliceerd door om 20:17  Edubloggers
mrt 142005
 

Op 29 september 2004 schreef ik:

“Vanochtend eindelijk weer eens met Sybilla en Gerard kunnen overleggen over onze plannen rond het openen van Edublogs en het organiseren van een workshop rond wiki’s en weblogs.”

(bron)

Nou vanochtend hebben we weer overleg gehad, maar met als belangrijk verschil dat we inmiddels een datum voor de workshop hebben. Op 14 april a.s. wordt de workshop voor het eerst in Sittard voor docenten van de Fontys Lerarenopleiding in de vorm zoals op de wiki beschreven voor het eerst uitgevoerd. Natuurlijk, er is in de tussentijd al veel gebeurt, er zijn al een aantal presentaties verzorgd en er is al een groepsweblog voor Fontys, maar het is toch wel mooi dat die workshop, nou daadwerkelijk ook gegeven gaat worden. Of het bij die ene keer blijft weet ik niet, maar de kop is er dan in ieder geval af.

mrt 142005
 

Afgelopen vrijdag kreeg ik via de mail een vraag naar aanleiding van mijn online presentatie over weblogs en wiki’s:

“Via mijn collega heb ik je presentatie gekregen over weblogs en wiki’s en inmiddels is het me wat duidelijker wat het inhoudt. Ik vroeg me alleen af, of er ook weblogs en wiki’s voor basisschoolleerlingen zijn. Zo komt het nu niet op me over. Meer als iets voor volwassenen en studenten. Als er wel al weblogs/ wiki’s voor basisschoolleerlingen zijn, zou ik dat graag van je vernemen”

Omdat ik zelf ook even moest zoeken naar voorbeelden bij mijn antwoord, leek het me handig ze ook hier even op te nemen.
Lees verder….