Meer trackback

Na de tests van Annette afgelopen weekend wil Hans wel eens uitzoeken wie er eigenlijk allemaal wel kan trackbacken:

“Tijd voor een klein onderzoekje dat zowel fred als ik zal houden. frEdSCAPEs en ik kwamen er namelijk in het weekend achter dat het trackbacken toch niet zo vanzelfsprekend is. Want welke software heeft trackback functionaliteit aan boord? Uit dit onderzoekje kunnen we wellicht een lijstje maken met software die deze handige functionaliteit in zich heeft.”

(bron)

Nucleus kan met een plugin trackbacken mét autodiscovery van de te pingen URL. Dat scheelt dus intypen. Naar de post linken is voldoende, Nucleus doorzoekt die post(s) naar de benodigde informatie.

0 0 stem
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
bosmeneer
15 jaren geleden

De uitwerking van TrackBacks is niet altijd goed.

Een TB wordt meestal apart gezet onder het bericht, terwijl (ik dacht in WordPress) het ook als bericht tussen de reacties geplaatst kan worden. De eerste uitwerking maakt een log soms rommelig of (als er geen TBs zijn) kaal.

Sybilla
15 jaren geleden

Verhaal van bosmeneer klopt. Wat ik dan wel weer minder leuk vind in WordPress, is dat ook berichten waarin je naar een ander bericht van jezelf linkt, als trackback worden getoond. Een beetje dubbelop dus.