Effectief online onderwijs

 Gepubliceerd door om 20:50  Onderwijs
feb 252005
 
“In dit artikel worden de zeven principes van Chickering & Ehrmann (1996) voor goed onderwijs beschreven met referenties naar IDEEËn van Digitale didactiek waarin beschreven wordt hoe een principe in praktijk kan worden gebracht.”

(bron)

De IDEEËn die op de Digitale Didactiek-website geplaatst worden, kun je volgen via een van de RSS-feeds. Dit artikel, dat niet via die feeds beschikbaar is, koppelt de verschillende IDEEËn op de site aan de volgende principes van Chickering & Ehrmann:
#1: Stimuleer contact tussen studenten en docenten
#2: Stimuleer samenwerking tussen studenten
#3: Gebruik actieve leertechnieken
#4: Zorg voor feedback
#5: Zorg voor een efficiënte en effectieve tijdsbesteding
#6: Verwacht veel van studenten
#7: Respecteer verschillende talenten en leermethoden

 Reacties uitgeschakeld voor Effectief online onderwijs  Tags:
feb 252005
 
“This Framework has two purposes. First, to provide an overview of some of the major components and activities involved in the creation of good digital collections. Second, to provide a framework for identifying, organizing, and applying existing knowledge and resources to support the development of sound local practices for creating and managing good digital collections. It is intended for two audiences: cultural heritage organizations planning projects to create digital collections, and funding organizations that want to encourage the development of good digital collections.”

(bron)

Interessant overzicht met vooral ook weer veel verwijzingen naar andere plaatsen. Zowel online en als PDF beschikbaar. De online versie leest wat moeilijk omdat het in de breedte niet op het scherm past. De PDF is gelukkig ook online goed te lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor A Framework of Guidance for Building Good Digital Collections  Tags:

Flip moet een weblog!

 Gepubliceerd door om 20:30  Persoonlijk
feb 252005
 

We hebben de komende drie dagen Flip te logeren. Flip is een bruine beer die, net als zijn witte naamgenoot op tv veel op reis is, beschikt over zijn eigen reiskoffer met schone (nou ja, andere) kleren, een pyjama, tandenborstel, een kleine knuffel én een dagboek.
In dat dagboek schrijven de gezinnen waar Flip gaat logeren (meestal de moeders) elke dag namens hem over wat hij die dag gedaan heeft.
Schattig natuurlijk, maar toch absoluut niet meer van deze tijd! Een dagboek in een schriftje, met een paar plakkers erbij? Kom op zeg. Flip moet een weblog hebben, met foto’s, filmpjes en audioverslagen van de dagen dat hij uit logeren is. Ik denk dat ik volgende week toch maar eens met de juf moet gaan praten. ;-)