Podcasting in het onderwijs?

 Gepubliceerd door om 23:12  Leertechnologie
nov 252004
 

In het WikiCafe stelde Desirée de volgende vraag:

“Wat mij opvalt is dat het tot nu toe vaak om tekst-informatie gaat die via rss-feeds beschikbaar komt. Laatst ontdekte ik PodCasting. Met podcasting kun je automatisch audio blogs/content downloaden naar je PC. Het wordt nu veel gebruikt om radio-uitzendingen van een willekeurig persoon op je mp3-speler te beluisteren. Ik vraag me af of daar ook al toepassingen voor zijn in het onderwijs? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je hiermee naar het laatste college kunt luisteren, bijvoorbeeld op je mp3-speler, maar natuurlijk ook op je pc, pda of TabletPC. Is hier ook al aandacht voor?”

(bron)

Op de PodCasting pagina stel ik (mezelf?) de vraag: is dit het soort audio is waar mensen zich via een RSS-feed op gaan abonneren?
Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Podcasting in het onderwijs?  Tags:

WikiRadio

 Gepubliceerd door om 22:35  Internet
nov 252004
 

Nieuw buzzword geïntroduceerd door Brian Lamb: WikiRadio. Beetje chaotisch, maar met tal van beroemde collega’s aan de telefoon :-)

 Reacties uitgeschakeld voor WikiRadio  Tags:

Een weblog in de klas

 Gepubliceerd door om 22:18  Onderwijs
nov 252004
 
“So my little experiment is running for one month now. I’ll recall what it’s all about: I set up a blog for my father to use in one of his classes. The group exists of nine students. The age of the students is approximately 16 and they’re educated in five years to go to colleges of higher education (for the Dutch: HAVO). The group that uses the weblog is in it’s fourth year, the pre-exam year. The subject for the blog is mathematics.”

(bron)

Elmine doet verslag van haar eerste ervaringen met het gebruik van een weblog voor de wiskundelessen op een HAVO. Ze geeft een overzicht van de beginsituatie van de leerlingen en de observaties van de docent tot nu toe. Ik vraag me een beetje af in hoeverre de groepsgrootte (9 leerlingen) invloed heeft op de resultaten. Ik verwacht dat in een kleinere groep leerlingen gemakkelijker gaan samenwerken dan in een grotere groep. Maar dat zou gemakkelijk in een vervolgtest onderzocht kunnen worden. Met een kleine groep beginnen is wel zo veilig en beheersbaar. Wordt vervolgd…

 Reacties uitgeschakeld voor Een weblog in de klas  Tags:

Boze studenten veilen universiteit

 Gepubliceerd door om 22:10  Onderwijs
nov 252004
 
“Een groep woedende studenten heeft op een veilingsite de universiteit van het Britse Exeter te koop aangeboden. Met deze actie protesteren de studenten tegen de voorgenomen opheffing van drie vakgroepen.”

(bron)

Beetje rigoreus, maar is wel een mooie universiteit trouwens, in een mooi stadje.

 Reacties uitgeschakeld voor Boze studenten veilen universiteit  Tags: