Podcasting in het onderwijs?

In het WikiCafe stelde Desirée de volgende vraag:

“Wat mij opvalt is dat het tot nu toe vaak om tekst-informatie gaat die via rss-feeds beschikbaar komt. Laatst ontdekte ik PodCasting. Met podcasting kun je automatisch audio blogs/content downloaden naar je PC. Het wordt nu veel gebruikt om radio-uitzendingen van een willekeurig persoon op je mp3-speler te beluisteren. Ik vraag me af of daar ook al toepassingen voor zijn in het onderwijs? Ik kan me bijvoorbeeld voorstellen dat je hiermee naar het laatste college kunt luisteren, bijvoorbeeld op je mp3-speler, maar natuurlijk ook op je pc, pda of TabletPC. Is hier ook al aandacht voor?”

(bron)

Op de PodCasting pagina stel ik (mezelf?) de vraag: is dit het soort audio is waar mensen zich via een RSS-feed op gaan abonneren?

Wat ik bedoel is dit: Als je de RSS-feed van Adam Curry in iPodder toevoegd, dan doe je dat omdat je regelmatige uitzendingen van de Daily Source Code verwacht. Zou je dat ook voor elk ondersteunend weblog bij een vak/module doen omdat de docent de colleges online zet? Zou je die dan namelijk allemaal en automatisch willen ontvangen? Lijkt mij niet, maar ja, ik ben dan ook geen student.
Los daarvan, ben ik het er wel mee eens dat de audiofeed van een goed college of een goede presentatie (en dat zijn ze dan zeker ook niet allemaal) zeker de moeite waard is om online te hebben.
Voordat je zoiets hier of op edublogs.nl zou zien verschijnen, zal er eerst een bandbreedteprobleem opgelost moeten worden. Want anders gaat het een dure aangelegenheid worden.