Wat is eigenlijk een weblog?

 Gepubliceerd door om 14:59  Internet
okt 232004
 

Zich niet bewust van de uitzending van Netwerk van gisterenavond (die toen ook nog niet uitgezonden was), vraagt Lilia zich op Mathemagenic af hoe je in een lijst met links kunt herkennen welke daarvan weblogs zijn. Ze geeft niet aan waarom ze dat wil weten, maar het blijft een valide vraag als je bijvoorbeeld wilt weten welk deel van je bezoekers afkomstig is van een (andere) weblog. Daar zou je dan bijvoorbeeld weer conclusies met betrekking tot het belang van weblogs voor het kunnen vinden van bepaalde informatie, of de omvang van sociale netwerken rond weblogs (op basis van links) etc. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Wat is eigenlijk een weblog?  Tags:

Van Helsing

 Gepubliceerd door om 10:40  Film en Boek
okt 232004
 

Van Helsing Stephen Sommers Van Helsing
Wel aardige film, veel (best knappe) special effects, niet veel verassingen. Niet eentje die je je over een maand nog zult herinneren. Om te kopen wellicht interessant om over een tijd te vergelijken hoeveel verder we dan zijn met de special effects.

De wondere wereld van het weblog

 Gepubliceerd door om 10:20  Internet
okt 232004
 

Belachelijke reportage bij Netwerk gisterenavond over weblogs. De uitzending is op dit moment nog online beschikbaar, maar omdat pas bij goed luisteren (of lezen) duidelijk wordt hoe suggestief het geheel opgezet is, heb ik een transcript van de uitzending gemaakt. Het is een zo letterlijk mogelijke weergave van de uitzending. Het is toch maar goed dat we betrouwbare, objectieve, actualiteitenrubrieken hebben in Nederland. Stel je voor dat we overgeleverd zouden zijn aan die egocentrische webloggers die zichzelf alleen maar willen manifesteren vanuit de anonieme veiligheid van hun woonkamer (moet toch zeker slaapkamer zijn?!) en zonder ter verantwoording te willen worden geroepen. Waar zou ik het nu beter over kunnen hebben als ze op een verjaardagpartijtje vragen wat ik doe, over leertechnologie-afspraken of over webloggen? Lees verder….

okt 232004
 
Espelon, de exploitant van digitaal onderwijsmateriaal in het Nederlandse hoger onderwijs, kent sinds 1 september jongstleden een online infrastructuur. Studenten en docenten kunnen voortaan op een web-based wijze toegang krijgen tot het aanbod van Espelon. Daartoe ging de organisatie een samenwerking aan met Siennax, een Europese service provider en leverancier van internettechnologie.”

(bron)

Na het bericht over lesmateriaal voor de ROC’s, vandaag dit nieuws over Espelon op de Edusite. Oud nieuws overigens, want de infrastructuur is blijkbaar al sinds september in de lucht.
Het materiaal waar het om gaat is afkomstig van het HEO ICT project. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Espelon levert digitaal onderwijsmateriaal  Tags: