Cache is weer terug

 Gepubliceerd door om 14:03  Algemeen
okt 162004
 

Ik heb de cachefunctie weer aangezet. Als het goed is, zou het probleem met het niet tonen van trackbacks nu opgelost moeten zijn en zal het in ieder geval de snelheid van de site positief beïnvloeden. Ik heb eindelijk ook ontdekt hoe ik HTTP compressie voor PHP scripts kan inschakelen op IIS. Standaard werkt dat namelijk alleen voor ASP-pagina’s. Die compressie levert volgens websiteoptimization.com 5 seconden winst op bij gebruik van een 56K verbinding. Ook niet gek dus.

Afscheid #2

 Gepubliceerd door om 10:05  Persoonlijk
okt 162004
 

Ik heb al te horen gekregen dat de meningen over hoe goed/slecht het resultaat was uiteenlopen. Maar ik had nu eenmaal beloofd hem online te zetten, dus bij deze:
Het eindresultaat - Klik voor grotere versie
Mijn bijdrage is overigens beperkt gebleven tot een deel van het groen van de palmboom en het maken van veel foto’s.
(be nice please)

 Reacties uitgeschakeld voor Afscheid #2  Tags:

Printers met een vingerafdruk

 Gepubliceerd door om 09:35  Tools
okt 162004
 
“Documenten zijn beter te traceren. Dat wil zeggen: het is mogelijk na te gaan welke printer ze heeft afgedrukt. Onderzoek aan de universiteit van Purdue, Indiana heeft dat uitgewezen. Autoriteiten kunnen hierdoor worden geholpen, bijvoorbeeld bij de bestrijding van vervalsing en terrorisme.”

(bron)

Op dit moment is het dus nog zo dat een inkjetprinter bij het vervangen van de inktcartridge een nieuwe vingerafdruk krijgt, maar het bericht doet het voorstel dat te veranderen door de vingerafdruk in de printersoftware in te bouwen. Handig voor het vinden van terroristen en mensen die vals geld printen. Handig ook voor het bedrijf dat wil kunnen controleren of het maandblad van de tennisclub gesponsord wordt via de printer van de afdeling waar een van de bestuursleden van de club werkt. Maar daarmee ook een enorm privacy-vraagstuk.

 Reacties uitgeschakeld voor Printers met een vingerafdruk  Tags:

Gothika

 Gepubliceerd door om 09:08  Film en Boek
okt 162004
 

Gothika Robert Downey Jr
Gothika
stond op nummer 1 in de DVD top 50 en dus won hij het van Troy toen we gisteren op zoek waren naar een film. Of Troy beter is weet ik nog niet, maar Gothika heeft geen onvergetelijke indruk achter gelaten. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Gothika  Tags:

Zoeken op je desktop

 Gepubliceerd door om 00:38  Tools
okt 162004
 

Je kon er vandaag bijna niet omheen: Google heeft een beta van haar zoekmachine voor de desktop beschikbaar gesteld. Een zoekopdracht op Feedster levert op dit moment 96 hits op. Veel positieve berichten, een paar berichten van mensen teleurgesteld waren (zie ook dit overzicht). Er waren er twee, die van Robert Scoble en die van Erik Duval, die ik het meest waardevol vond. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Zoeken op je desktop  Tags: