Printers met een vingerafdruk

“Documenten zijn beter te traceren. Dat wil zeggen: het is mogelijk na te gaan welke printer ze heeft afgedrukt. Onderzoek aan de universiteit van Purdue, Indiana heeft dat uitgewezen. Autoriteiten kunnen hierdoor worden geholpen, bijvoorbeeld bij de bestrijding van vervalsing en terrorisme.”

(bron)

Op dit moment is het dus nog zo dat een inkjetprinter bij het vervangen van de inktcartridge een nieuwe vingerafdruk krijgt, maar het bericht doet het voorstel dat te veranderen door de vingerafdruk in de printersoftware in te bouwen. Handig voor het vinden van terroristen en mensen die vals geld printen. Handig ook voor het bedrijf dat wil kunnen controleren of het maandblad van de tennisclub gesponsord wordt via de printer van de afdeling waar een van de bestuursleden van de club werkt. Maar daarmee ook een enorm privacy-vraagstuk.