Gothika

Gothika Robert Downey Jr
Gothika
stond op nummer 1 in de DVD top 50 en dus won hij het van Troy toen we gisteren op zoek waren naar een film. Of Troy beter is weet ik nog niet, maar Gothika heeft geen onvergetelijke indruk achter gelaten.
Het is een film o.a. Robert Downey Jr (die ook de regisseur is) en Halle Barry (je weet wel van James Bond en X-Men).
De film steunt heel zwaar op donkere beelden, donkere muziek en schrikeffecten. Dat Miranda aan het einde toch blijkbaar weer gewoon als psychologe aan de slag kan (dus als je iemand die gruwelijke dingen gedaan heeft, op gruwelijke wijze vermoord omdat je bezeten was door de geest van een van zijn slachtoffers, dan mag het) is een beetje kort door de bocht. Het verschijnen van Tim midden op de weg nadat ze zo ferm gezegd had dat de deur op slot was (ja zeg, ik ga niet alles verklappen) was wel héél erg voorspelbaar en riekt overigens naar het openen van die deur voor een deel 2. Nou, die hoef ik dan dus niet te zien.