toestel-test #2

 Gepubliceerd door om 22:25  PictureMail
sep 092004
 

Testfoto.jpg - Klik voor grotere versie :-) Tja, dat vergeet je natuurlijk gemakkelijk: het toestel maakt tamelijk goede foto’s (4Mbit) en dus is het voor het web wel even handig om de afbeelding wat kleiner te hebben. Twee opties: instellen op het toestel, of achteraf bewerken. Voor de “snelle test” heb ik het toestel op 640×480 gezet zodat ik de foto niet hoef te bewerken. Kijken hoe dat eruit komt.
O, was ik overigens vergeten te zeggen: de foto’s zijn gewoon uit het (zolder-)raam van mijn studeerkamer gemaakt bij gebrek aan veel betere objecten in de buurt op het moment.

 Reacties uitgeschakeld voor toestel-test #2  Tags:

toestel-test

 Gepubliceerd door om 21:00  PictureMail
sep 092004
 

ALTC-2004.jpg - Klik voor grotere versie
Ik wil even de digitale fotocamera die ik geleend heb testen. Ik neem hem volgende week mee naar ALT-C en ben aan het kijken hoe veel werk het is om een foto op de weblog te krijgen.
Tot nu toe gaat het snel: foto maken, kabeltje in de USB poort (tja), Windows XP ziet het toestel, wizard start, ik selecteer de foto, type een naam, geef aan dat ik klaar ben met de foto en klik op de link die getoond wordt om bij het bestand te komen.
Dan open ik een mailtje in Outlook Express, mailadres en onderwerp invullen, tekst typen en afbeelding naar mail slepen.
Klik op verzenden en wachten maar…

sep 092004
 
“Een hacker is er woensdag in geslaagd om in te breken in het nieuwe betaalsysteem van KPN, zo meldt Webwereld donderdag. Het systeem, SwitchPoint Incasso, is onlangs door KPN gelanceerd. De telecomreus beweert nog niet met fraude te zijn geconfronteerd.”

(bron)

Voor de duidelijkheid: SwitchPoint is een betaalsysteem waarbij op basis van de herkenning van je telefoonnummer (je moet dus je telefoon of internetverbinding thuis gebruiken) en je bank- of girorekening tot maximaal 3000 euro overgeboekt kan worden. Maar let op: je hoeft je niet aan te melden voor SwitchPoint! Je bent al automatisch bekend. Lees verder….

Weblogs in het onderwijs

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
sep 092004
 

Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje van Elmine Wijnia over het gebruik van weblogs in het onderwijs. Na overleg met haar, neem ik haar vraag ook op hier in de weblog zodat jullie daar ook op kunnen reageren. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Weblogs in het onderwijs  Tags:

De WWW-factor

 Gepubliceerd door om 00:30  Internet
sep 092004
 
“Op dit moment staan we aan de vooravond van een volgende grote stap in dit proces. Hoewel op veel intranetten natuurlijk via reactiepagina’s, een forum of allerlei webapplicaties inmiddels ook gebruikers steeds meer persoonlijk actief kunnen zijn, zijn intranetten over het algemeen nog niet het persoonlijk gereedschap waarmee medewerkers ook zelf kunnen creëren en publiceren. En daarin gaat verandering komen. De combinatie Weblogs, Wikis en Webfeeds zal als een soort nieuwe WWW-factor aan medewerkers en bedrijven nieuwe mogelijkheden bieden om efficienter, effectiever en flexibiler te gaan werken.”

(bron)

Dit was er eentje om gewoon te bewaren. Overigens vraag ik me af hoe lang het gaat duren voordat die mooie, met applicaties dichtgetimmerde, intranetten veranderen als gevolg van de WWW-factor.

 Reacties uitgeschakeld voor De WWW-factor  Tags: