Weblogs in het onderwijs

Afgelopen maandag kreeg ik een mailtje van Elmine Wijnia over het gebruik van weblogs in het onderwijs. Na overleg met haar, neem ik haar vraag ook op hier in de weblog zodat jullie daar ook op kunnen reageren.
De vader van Elmine wil komend schooljaar aan de slag met weblogs binnen een middelbare school. Elmine is afgestudeerd aan de universiteit met weblog als onderwerp (een van de uitkomsten was dat het weblog een geschikt middel is om kennis te delen). Haar vader heeft al redelijk wat idee├źn over hoe het aan te pakken, maar Elmine wil er een academisch jasje over gieten om het experiment wat meer gewicht te geven.
Startpunt
Haar vraag aan mij was of ik een startpunt wist voor het gebruik van weblogs in onderwijssituaties.
Ik heb daarop de weblogpagina op de ICT in het Onderwijs Wiki bijgewerkt met de recente links en discussies die er nog ontbraken.
Zelf ook doen!
Daarnaast lijkt het me een goed idee als de vader van Elmine zelf (ook) een weblog bijhoudt waar hij, tijdens het uitvoeren van het experiment, daar over kan schrijven. Mij lijkt dat daar namelijk zeker belangstelling voor is, en dat daar de nodige reacties op komen.
Ook heb ik de ICT in het Onderwijs Wiki genoemd als mogelijke plek om bijvoorbeeld (concept-)lijstjes met do’s en don’t etc. op te zetten. Dat lijkt me daar goed mogelijk.

En jullie tips, aanvullende informatie is natuurlijk ook van harte welkom. Hier in de weblog in de vorm van een reactie of in de wiki gewoonweg in de pagina is beide mogelijk.