sep 092004
 
“Een hacker is er woensdag in geslaagd om in te breken in het nieuwe betaalsysteem van KPN, zo meldt Webwereld donderdag. Het systeem, SwitchPoint Incasso, is onlangs door KPN gelanceerd. De telecomreus beweert nog niet met fraude te zijn geconfronteerd.”

(bron)

Voor de duidelijkheid: SwitchPoint is een betaalsysteem waarbij op basis van de herkenning van je telefoonnummer (je moet dus je telefoon of internetverbinding thuis gebruiken) en je bank- of girorekening tot maximaal 3000 euro overgeboekt kan worden. Maar let op: je hoeft je niet aan te melden voor SwitchPoint! Je bent al automatisch bekend.
Het bericht van een inbreker was voor mij directe aanleiding om ook even op de website van SwitchPoint Incasso te kijken. En daar vond ik ook deze link: Afmelden. En dat heb ik meteen maar even gedaan. En als er een site is die dat de enige manier van betalen maakt, dan is dat jammer maar helaas. Niet alleen staat er niet uitgelegd hoe je je weer kunt aanmelden, maar ik wíl het ook niet.
Ik gebruik bij bestellingen via internet mijn credit card, verzendingen onder rembours of (bij bol.com) betaling achteraf via acceptgiro. Allemaal niet 100% zonder risico, maar een keuze die ik maak afhankelijk van het vertrouwen dat ik in de online winkel heb. Mijn keuze, niet die van KPN.

Deel dit bericht:

  Een reactie aan “Wil je een veilig SwitchPoint? gewoon afmelden!”

Reacties (1)
  1. Een telefoonnummer staat niet gelijk aan een (digitale) handtekening. Ik vraag me dan ook af in hoeverre dit rechtsgeldig is.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.