sep 082004
 
“Provider XS4ALL is een proef gestart met instant messaging (im) via beveiligde verbindingen. Dit kan met name voor bedrijven interessant zijn.”

(bron)

Ik heb nog geen ervaring met Jabber, maar het er voor zorgen dat de gesprekken niet “afgeluisterd” kunnen worden lijkt me sowies goede zaak.

Publieke zenders zonder reclame?

 Gepubliceerd door om 08:39  Algemeen
sep 082004
 
“Reclameblokken moeten voortaan van de publieke televisiezenders worden geweerd. Het verlies aan inkomsten moet worden opgevangen door Nederland 3 op te heffen. VVD-Kamerlid Fadime Örgü zal dat vandaag voorstellen in een debat over de toekomst van de publieke omroep met staatssecretaris Van der Laan (Media). De VVD zet al jarenlang in op afslanking van de publieke netten. De liberalen zijn van mening dat die niet moeten concurreren met de commerciële zenders om de hoogste kijkcijfers. De zenders zouden niet allerlei spelletjes en voetbalwedstrijden, waarvan de uitzendrechten vele miljoenen euro’s kosten, moeten uitzenden, maar volgens Örgü bijzondere programma’s moeten maken”

(bron)

bijzonder = saai of voor 10 mensen interessant? Toch maar goed dat we ons in Nederland vooral over belangrijke zaken druk maken. Ik neem aan dat de omroepen op de nominatie staan om een paar miljoen gekort te worden en dat dat verantwoord dient te worden?

Het gevecht tegen de spammers…

 Gepubliceerd door om 06:47  Internet
sep 082004
 
“Sigh. The wiki euphoria may be short lived. I’ve just wiped out a pile of link insertions from a pile of weird Chinese web sites from some of our Ocotillo wikis. Sure, I can remove them and ad some IPs to the banned list, but that approach surely will not scale.”

(bron)

Bericht van Alan over zijn voortdurend gevecht tegen spammers. Zoals hij zegt: spammers zijn ook gewoon heel dom. Niet alleen snappen ze niet dat het toevoegen van die links geen positief effect heeft. Ze snappen het ook niet als het niet lukt. Op het moment heeft de ICT in het onderwijs Wiki te maken met een spammer die ongeveer drie keer per dag ongeveer 2009 pagina’s oproept in een poging in de referrerlijst voor te komen. Lukt uiteraard niet, want hij staat al lang blacklisted. Maar dat lijkt maar niet door te dringen. Ruim 6.000 zinloze hits op een dag. En er zijn er een paar meer die het gewoon maar blijven proberen. :(

Iets anders…

 Gepubliceerd door om 06:34  Persoonlijk
sep 082004
 
Something Different. This is my own conference peeve, but I am sure in search of some other format for our professional gatherings than the conference presentations/keynote scenario- this is the 50 minute lecture paradigm delivered over and over. Even online conferences tend to mimic this format. Isn’t there any other mode to engage constructive gatherings? Most conference attendees attest that the most productive things happen in the hallway conversations or the beer soaked post mortems. How do make these the primary activity?”

(bron)

Hmmm, goede vraag. BlogWalk, BlogTalk en ook BloggerCon zijn (natuurlijk) voorbeelden van “iets anders”. Maar ik vraag me toch een beetje af of je dat (zomaar) kunt vertalen naar de soort bijeenkomsten die we bijvoorbeeld bij SURF SiX organiseren.

 Reacties uitgeschakeld voor Iets anders…  Tags: