Het gevecht tegen de spammers…

 Gepubliceerd door om 06:47  Internet
sep 082004
 
“Sigh. The wiki euphoria may be short lived. I’ve just wiped out a pile of link insertions from a pile of weird Chinese web sites from some of our Ocotillo wikis. Sure, I can remove them and ad some IPs to the banned list, but that approach surely will not scale.”

(bron)

Bericht van Alan over zijn voortdurend gevecht tegen spammers. Zoals hij zegt: spammers zijn ook gewoon heel dom. Niet alleen snappen ze niet dat het toevoegen van die links geen positief effect heeft. Ze snappen het ook niet als het niet lukt. Op het moment heeft de ICT in het onderwijs Wiki te maken met een spammer die ongeveer drie keer per dag ongeveer 2009 pagina’s oproept in een poging in de referrerlijst voor te komen. Lukt uiteraard niet, want hij staat al lang blacklisted. Maar dat lijkt maar niet door te dringen. Ruim 6.000 zinloze hits op een dag. En er zijn er een paar meer die het gewoon maar blijven proberen. :(

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Het gevecht tegen de spammers…”

Reacties (4)
  1. Blacklists zijn leuk, maar die voorkomen niet dat er data verkeer plaatsvindt. Ikzelf gooi die kiddo’s direct in mij .htaccess zodat ze alleen maar een 403 (acces forbidden) teruggestuurd krijgen.

  2. Helaas gebruik ik IIS en daar kun je (zover ik weet) alleen in de interface één voor één IP-nummers (of reeksen) invoeren. Is niet handig.
    Ik wil wel gaan proberen de blacklist-filter van de wiki aan te passen zodat bij een referer of ip die in de blacklist voor komt inderdaad ook alleen 403 terug gestuurd wordt. Maar of ze dat wél in de gaten gaan hebben weet ik niet.

  3. voor zover ik weet verdwijnt alles wat je terugstuurt direct in het bittenbakje. (‘k was alweer vergeten dat je IIS draaide. Die heeft inderdaad geen handige equivalent van een .htaccess)

  4. bittenbakje??

    Anywee, ik heb een 404 toegevoegd voor bezoekers afkomstig van een site die op de blacklist staat. Eens kijken of het aantal spampogingen daardoor omlaag gaat.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.