Nederlandse vertaling RELOAD

 Gepubliceerd door om 12:00  e-Learning, Standaarden
aug 012004
 

Versie 1.3 van de RELOAD editor maakt het ook mogelijk zelf vertalingen te maken. De vertaling in het Nederlands is hier te downloaden.

 Reacties uitgeschakeld voor Nederlandse vertaling RELOAD

Caching

 Gepubliceerd door om 10:30  Persoonlijk
aug 012004
 

Ik heb vanochtend twee nieuwe Nucleus plugins geïnstalleerd. De eerste zorgt ervoor dat de nieuwsitems in de balk aan de rechterkant van het scherm gecached worden. Deze zijn overigens nu gewone hyperlinks en geen javascript links meer.

De tweede cached de voorpagina en een aantal van de andere pagina’s van de weblog. Wijzigingen zoals een nieuw bericht, nieuwe reacties etc. gooien de cache leeg, maar in andere gevallen wordt de pagina gewoon van de schijf gelezen in plaats van opnieuw uit de database opgebouwd.

Dat scheelt flink wat tijd. Normaal duurt het ongeveer 0,4 seconde om de voorpagina op te bouwen. Vanuit de cache is dat nog ongeveer 0,005 seconde!

[update] Lang leve Windows (alweer). De cache werkte niet goed met als gevolg dat je hoe dan ook steeds bij dezelfde pagina terecht kwam. Dit zou nu opgelost moeten zijn.

 Reacties uitgeschakeld voor Caching  Tags:

Alt-i-lab

 Gepubliceerd door om 07:00  Leertechnologie
aug 012004
 

Afgelopen maand vond in San Fransico het Alt-i-lab plaats. Het is een gezamenlijk initiatief van o.a. IMS en als ik zo de presentaties zie, dan moeten we volgend jaar er zeker maar tijd voor inruimen om er aanwezig te zijn. Wilbert Kraan heeft een kort verslag geschreven op de CETIS website en met name de opmerkingen over QTI vielen mij natuurlijk op.

De IMS pagina heeft een wat rommelig overzicht van de presentaties. Geen live-streams, dus vaak heb je niets aan de PPT-bestanden omdat je het bijbehorende verhaal niet hoort.

Ik heb nog niet alles kunnen doorlezen, wel al dit paper over Trends and Issues in E-Learning Infrastructure Development geprint. Het is een van de door DEST en JISC/CETIS ingediende papers en geeft een aardig overzicht van alle verschillende initiatieven. Ook de presentatie van Rick Beaubien en Raymond Yee van de UC Berkeley Library over de verschillen en overeenkomsten tussen METS en IMS CP wil ik nog lezen.