Alt-i-lab

Afgelopen maand vond in San Fransico het Alt-i-lab plaats. Het is een gezamenlijk initiatief van o.a. IMS en als ik zo de presentaties zie, dan moeten we volgend jaar er zeker maar tijd voor inruimen om er aanwezig te zijn. Wilbert Kraan heeft een kort verslag geschreven op de CETIS website en met name de opmerkingen over QTI vielen mij natuurlijk op.

De IMS pagina heeft een wat rommelig overzicht van de presentaties. Geen live-streams, dus vaak heb je niets aan de PPT-bestanden omdat je het bijbehorende verhaal niet hoort.

Ik heb nog niet alles kunnen doorlezen, wel al dit paper over Trends and Issues in E-Learning Infrastructure Development geprint. Het is een van de door DEST en JISC/CETIS ingediende papers en geeft een aardig overzicht van alle verschillende initiatieven. Ook de presentatie van Rick Beaubien en Raymond Yee van de UC Berkeley Library over de verschillen en overeenkomsten tussen METS en IMS CP wil ik nog lezen.