Caching

Ik heb vanochtend twee nieuwe Nucleus plugins geïnstalleerd. De eerste zorgt ervoor dat de nieuwsitems in de balk aan de rechterkant van het scherm gecached worden. Deze zijn overigens nu gewone hyperlinks en geen javascript links meer.

De tweede cached de voorpagina en een aantal van de andere pagina’s van de weblog. Wijzigingen zoals een nieuw bericht, nieuwe reacties etc. gooien de cache leeg, maar in andere gevallen wordt de pagina gewoon van de schijf gelezen in plaats van opnieuw uit de database opgebouwd.

Dat scheelt flink wat tijd. Normaal duurt het ongeveer 0,4 seconde om de voorpagina op te bouwen. Vanuit de cache is dat nog ongeveer 0,005 seconde!

[update] Lang leve Windows (alweer). De cache werkte niet goed met als gevolg dat je hoe dan ook steeds bij dezelfde pagina terecht kwam. Dit zou nu opgelost moeten zijn.