Edu-bloggers (vervolg)

 Gepubliceerd door om 18:09  Leertechnologie
jul 252004
 
“Nogmaals de ‘queste’ van Pierre, Sybilla, en Gerard, en de hindernissen en het gevaar van die zoektocht die volgens Pierre en Google per definitie in zo’n tocht besloten liggen.”

(bron)

Rino geeft een uitgebreide toelichting op zijn eerste post over onze queste (al dan niet tussen haakjes) en mijn reactie daarop. Terechte zorgen denk ik, maar ik denk ook zorgen die toch sterk afkomstig zijn uit de wereld van de universiteiten (of zo je wilt: uit de Blackboard-wereld). Lees verder….

Wiki en blogs in het onderwijs

 Gepubliceerd door om 11:14  Leertechnologie
jul 252004
 
“Sybilla Poortman, Pierre Gorissen, en Gerard Bierens, zijn druk doende een workshop over het gebruik van weblogs en wiki’s in het onderwijs op te zetten. Een prima initiatief!”

(bron)

Ongelofelijk, ik had blijkbaar nog niet naar deze post verwezen en hij is nog wel zo positief :) Overigens niet alleen daarom handig om naar te verwijzen, ok de links verderop in het bericht zijn de moeite waard om even te bewaren. De werkzaamheden rond de workshop liggen overigens (uiteraard) nu eventjes stil vanwege de zomer. Ideeën etc. zijn nog steeds welkom via de wiki. Een vraag die ik nog wel heb is of we met een andere werkvorm dan er nu voorgesteld wordt té veel risico lopen (teveel nieuwe dingen voor organisatoren en deelnemers). Wil ik met Ton nog wel eens over discussiëren.

 Reacties uitgeschakeld voor Wiki en blogs in het onderwijs  Tags:

Nederlandse webloggers

 Gepubliceerd door om 11:04  Internet
jul 252004
 
“On several occasions I have complained about the fact that it seemd hard to find Dutch blogs with a professional orientation. Most Dutch blogs seem to be lifelogs or linkdumps. But over time I did come across several of course, and now I have put them all together in a list.”

(bron)

Ook Ton heeft nu een lijst met Nederlandse webloggers beschikbaar in wikivorm. De lijst is ruimer dan onze Edubloggerlijst omdat hij niet alleen betrekking heeft op het onderwijs en ook Nederlanders die niet in het Nederlands bloggen vermeld. Die lijst is overigens langer.

 Reacties uitgeschakeld voor Nederlandse webloggers  Tags: