Geen ISAPI, wel meer geheugen

 Gepubliceerd door om 22:39  Persoonlijk
jul 312004
 

Het kan zijn dat je gemerkt heb dat de server er vandaag een paar keer niet was. De eerste reden daarvoor was een positieve: hij heeft 256MB meer geheugen gekregen (voor $37,5 op de kop getikt via eBay!) en voelt zich daardoor als het goed is wat fitter. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Geen ISAPI, wel meer geheugen  Tags:

Opruimen

 Gepubliceerd door om 23:51  Persoonlijk
jul 302004
 

Weer terug van Glasgow is het eerste wat me van het hart moet dat ik het Schotse weer toch een stuk prettiger vind dat wat we hier aan zomer hebben. Ik ben duidelijk een wintermens en heb dus zwaar zitten afzien in de trein van Schiphol naar hier.

Thuis gekomen begint het opruimen. Niet alleen mijn koffer leeg en zo, maar vooral ook mijn mailboxen (alle drie) en sharpreader. Ondanks alle SPAM-filters is de hoeveelheid rotzooi die in de 48 uur dat ik geen internettoegang had tot de inbox weet door te dringen enorm. De wiki had ook weer een paar nieuwe spammers opgepikt die aan de filter moeten worden toegevoegd. Shapreader bevat niet zozeer SPAM, maar het zijn wel heel veel berichten, dus maar even selectief lezen. Lees verder….

Netwerkbeveiliging

 Gepubliceerd door om 14:21  Persoonlijk
jul 282004
 

Gisteren zat ik van Sittard tot Duivendrecht in een nieuw eerste klas rijtuig van de NS. Gevolg daarvan was dit ik ook de beschikking had over 220V voor mijn laptop en het dus geen kwaad kom om tijdens de rit mijn wifi netwerkkaart actief te laten (vreet namelijk anders je beschikbare accu-tijd). Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Netwerkbeveiliging  Tags:

QTI adaptive item voorbeeld

 Gepubliceerd door om 01:37  QTI
jul 272004
 

Terwijl ik eigenlijk op tijd moest gaan slapen omdat ik morgen (straks) er weer vroeg uit moet, heb ik zitten werken aan een document dat uitlegt hoe het adaptieve itemvoorbeeld (adaptive.xml) werkt dat onderdeel uitmaakt van de voorbeelden bij de IMS QTI versie 2.0 specificatie. Het was naar aanleiding van een vraag die gesteld werd via de IMS-QTI nieuwslijst en omdat het zeker iets was wat (anders) woensdag tijdens de CETIS bijeenkomst ter sprake zal komen heb ik een walkthrough gemaakt van het betreffende Monty Hall voorbeeld. Het is te downloaden als PDF document via deze link.

 Reacties uitgeschakeld voor QTI adaptive item voorbeeld  Tags:

Naar Glasgow

 Gepubliceerd door om 21:49  Persoonlijk
jul 262004
 

Morgen tot en met vrijdag ben ik weer onderweg. Deze keer naar de CETIS Assessment SIG bijeenkomst in Glasgow. Ik heb geen digitale camera bij me, dus helaas geen foto’s, tenzij ik er van Wilbert of een van de anderen opstuur. Wel een eerste gelegenheid om te testen of het posten via Outlook Express nu goed werkt. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Naar Glasgow  Tags:

Reputatie (van produkten)

 Gepubliceerd door om 11:25  Persoonlijk
jul 262004
 
“Will is ervan overtuigd dat de waarheid over een produkt aan het licht komt door de beoordelingen van verschillende mensen.”

(bron)

Kan ik volledig onderschrijven. Meer dan eens heb ik door het nalezen van de verschillende reacties van producten die ik wilde kopen informatie gekregen over een product dat ik nergens in de officiële documentatie kon vinden. Soms over onhandigheden of dingen die toch niet bleken te werken in de praktijk, maar ook wel tips of bevestigingen van de officiële claims. Lees verder….

HP H6315 en Nokia 9500

 Gepubliceerd door om 08:40  Tools
jul 262004
 
“The h6315, which was co-developed with T-Mobile, operates on a traditional cellular network but can automatically hop over onto a faster Wi-Fi connection when one is available. The device also has a built-in camera and a detachable keyboard and can also act as a cell phone using the GSM cellular network.”

(bron)

Watertanden! En het enige wat daar waarschijnlijk nog tegenop zou kunnen is de Nokia 9500 Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor HP H6315 en Nokia 9500  Tags:

Rhinofly lanceert online videodienst

 Gepubliceerd door om 08:27  Tools
jul 262004
 
“Rhinofly lanceert een eigen online videodienst die is gebaseerd op flash-technologie van Macromedia. Met de TICC AV Publisher kan iedereen snel en eenvoudig video opnemen en afspelen, aldus het webbureau. De opgenomen video is geïntegreerd in de website en kan met behulp van een eenvoudige flash plugin worden bekeken.”

(bron)

De aanpak en de resultaten zoals getoond op de website zien er veelbelovend uit. Het opnemen via flash waarbij je dus alleen een webcam nodig hebt is goed om de drempel te verlagen. De kosten per maand zijn schandalig, dat moet veranderen wil het aanslaan. Leuk is wel dat je het zelf kunt testen. Ik hou me aanbevolen voor e-mailboodschappen op deze manier (mail: Pierre at Gosoftonline.com) :) (oeps typo)

 Reacties uitgeschakeld voor Rhinofly lanceert online videodienst  Tags:

Nieuwe netnummers voor bedrijven…

 Gepubliceerd door om 07:57  Tools
jul 262004
 
“Het ministerie van Economische Zaken lanceert in oktober een nieuw serie netnummers voor bedrijven. Het 088-telefoonnummer is niet gebonden aan een regio. Klanten uit alle delen van het land kunnen bellen naar één nummer, wat voor bedrijven goedkoper is. Dat schijft het Algemeen Dagblad maandag. Voor gewone telefoonnummers verandert er niets.”

(bron)

Wat is dit nou voor een raar verhaal? Ten eerste is dat niet echt nieuw. Bedrijven konden al heel lang een 087-nummer aanvragen. Mijn werkgever doet dat dus al een tijdje. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe netnummers voor bedrijven…  Tags:

Campzone 2004 van start

 Gepubliceerd door om 07:01  Algemeen
jul 262004
 
“‘Computerkamperen’ is populair: in Biddinghuizen zijn 1750 spelletjesfreaks neergestreken. Elf dagen lang doen ze maar één ding: computerspelletjes spelen. Elk type computer en alle spellen staan tot hun beschikking.”

(bron)

Ik beging onlangs de fout om het over ‘nerds‘ te hebben, maar het zijn natuurlijk ‘gamers’. Hoe dan ook, het verhaal is van start, nu.nl heeft er een filmpje (zie de links op deze pagina) van online staan.

 Reacties uitgeschakeld voor Campzone 2004 van start  Tags: