Opruimen

Weer terug van Glasgow is het eerste wat me van het hart moet dat ik het Schotse weer toch een stuk prettiger vind dat wat we hier aan zomer hebben. Ik ben duidelijk een wintermens en heb dus zwaar zitten afzien in de trein van Schiphol naar hier.

Thuis gekomen begint het opruimen. Niet alleen mijn koffer leeg en zo, maar vooral ook mijn mailboxen (alle drie) en sharpreader. Ondanks alle SPAM-filters is de hoeveelheid rotzooi die in de 48 uur dat ik geen internettoegang had tot de inbox weet door te dringen enorm. De wiki had ook weer een paar nieuwe spammers opgepikt die aan de filter moeten worden toegevoegd. Shapreader bevat niet zozeer SPAM, maar het zijn wel heel veel berichten, dus maar even selectief lezen.
Eerst maar even de NL-bloggers gelezen en daarna mijn mailbox van het werk maar wat grondiger opgeruimd (ik had weer een limiet overschreden wat betreft omvang) zodat die straks tenminste een paar weken vakantie (waarvan twee zonder internet) aan kan.

Terwijl ik weg was is ook het laatste boek van mijn bestellijst binnen gekomen en in Glasgow heb ik nog twee boekjes opgepikt: NTC’s Basic Phrasal Verbs en English Idioms Dictionary (beide overigens voor vergelijkbare bedragen via Proxis te bestellen, maar dan heb je niet het plezier van een uur door de taalboeken bij Borders te kunnen neuzen). Hoewel mijn Engels namelijk intussen wel redelijk is, merk ik dat ik soms naar zinnen zoek. Niet naar woorden, maar gewoon naar manieren om iets uit te drukken. En dat merk je voornamelijk als je met mensen over koetjes en kalfjes zit te praten. De twee boekjes bevatten juist dat: de ene bevat spreekwoorden met uitleg en voorbeelden en de andere staat vol zinsconstructies met bijbehorende uitleg.

Morgen ook maar eens ruimte in mijn boekenkast gaan maken, heb ik tenminste plaats voor al dat nieuws (voordat ze mijn tas in gaan).

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Sybilla
16 jaren geleden

Ik voel in alle opzichten met je mee, Pierre. Voor mij hoeft het heel warme weer ook niet echt en (Anglofiel als ik ben) verheug ik me al op het weekje Highlands wat ik in september nog voor de boeg heb. Met z’n tweetjes uiteraard want we willen een stukje van de whisky-trail gaan volgen… ;)

Ook het snuffelen bij Borders (plus andere heerlijk uitgebreide Engelse boekhandels) en niet te vergeten bij second hand bookshops om net die ene dichtbundel nog te vinden, behoort tot mijn vakantieliefhebberijen. En al heb ik het (professionele) vertalen achter me gelaten, toch heb ik nog een groot zwak voor taalboeken (niet alleen Engels trouwens…). Ik kan je voor hetgeen je aanroert ook nog de BBI Combinatory Dictionary of English aanraden waarin per woord de meest voorkomende combinaties met andere woorden staan (met voorbeelden). Echt een heel handig boek om gewoon voor je lol in te grasduinen tijdens een ‘verloren’ uurtje.

Ach, en de ruimte in mijn boekenkasten is altijd te weinig; daar heb ik me al bij neergelegd. Ik hoop dat er het een ander uit verdwijnt nu mijn zoon op kamers gaat…

Pierre
16 jaren geleden

De Highlands zijn heel mooi en idem voor de eilanden, al heb ik op het Isle of Sky gemerkt dat single malted whisky niet echt lekker is (vind ik). Tenminste in ieder geval niet als hij ook nog naar turf smaakt. En dat terwijl ze er zo trots op waren dat de smaak van het water (de beekjes zijn daar overigens allemaal bruining) in hun whiskey te proeven was :)

Sybilla
16 jaren geleden

Je hebt gelijk, die whisky vind ik ook niet lekker. Single malt whisky heeft altijd een heel uitgesproken smaak (niet alleen turf maar ook zeezout en jodium…) terwijl de blended whiskies een meer uitgewogen smaak hebben (wat de ‘echte’ whisky-drinkers dan weer laf vinden).

Zelf houd ik ook meer van een zachte smaak!

Ik zie trouwens dat je blog nu wel mijn gegevens onthoudt – dat is heel prettig.

Pierre
16 jaren geleden

:) voor de liefhebbers: http://www.beautiful-scotla

p.s. ik had niet veranderd aan de instellingen, maar heb vandaag (dus na jouw vorige reactie) Nucleus bijgewerkt naar versie 3.1 (van 2.0). Werkt het nu nog steeds?

Sybilla
16 jaren geleden

Ja, het werkt nog steeds. En gisteren dus ook al terwijl ik eerst steeds alles moest intypen. Blijkbaar was er dus toch al iets veranderd.