Rss Lezers

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 312004
 
“A directory of feed readers, which are used to scan or read many sites at once. They are part of RssSyndication; you use them to read RssFeeds, either just the headlines, or the headlines and a short description (or even the whole text) of each item. You can click on any item to see it in it’s regular web page context. Some readers use a web interface, some are a desktop program, separate from your web browser. Some readers let you easily post what you’re reading to your own weblog (AutoBlogging).”

(bron)

Wiki pagina met een overzicht van de software die je kunt gebruiken voor het bijhouden (lezen) van RSS-feeds. Ik gebruik nog steeds SharpReader.

 Reacties uitgeschakeld voor Rss Lezers  Tags:

Online kijken hoe verf droogt

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
mei 302004
 
“Na Big Brother, The Osbournes en alle andere reality shows heeft satellietzender UKTV Style een nieuwe realityshow bedacht: Watching Paint Dry. Zoals de naam al doet vermoeden kunnen internetters dagelijks zien hoe een muur wordt geverfd en hoe deze droogt. Wel elke dag een andere kleur.”

(bron)

Ja hoor. Maar ja, jij zit op zondagochtend achter je pc, dan heb je blijkbaar ook niet veel beters te doen ;)

 Reacties uitgeschakeld voor Online kijken hoe verf droogt  Tags:

Top-managers willen van term rfid af

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
mei 292004
 
“Hoewel zij de voordelen van de rfid-technologie luidkeeld bejubelen, roept de afkorting toenemende weerstand op bij het top-managament van grote retailers.”

(bron)

What is in a name zou je zeggen. Blijkbaar heel wat. Geen RFID meer dus. “Smart Tag” dan maar? Vind ik “Snüffelchips” eigenlijk veel leuker.

 Reacties uitgeschakeld voor Top-managers willen van term rfid af  Tags:

Ilse in zee met Web-log.nl

 Gepubliceerd door om 07:04  Internet
mei 282004
 
“Uitgever Ilse Media heeft de weblogportal Web-log.nl overgenomen. Ilse is er van overtuigd dat weblogging een hoge vlucht zal nemen en zet met deze overname kracht bij deze visie.”

(bron)

Sybilla is er niet zo zeker van dat het een goede verandering is. Maar ze heeft gelijk dat het prettiger is als je dat gewoon vanaf de zijlijn kunt bekijken. Wellicht worden weblogs hiermee in Nederland nu zo gewoon als ‘gratis e-mail adressen’ of ‘gratis webruimte’…maar van de andere kant…dat bleef natuurlijk ook niet.

 Reacties uitgeschakeld voor Ilse in zee met Web-log.nl  Tags:
mei 282004
 
“De onafhankelijke computervirusbestrijder VirusAlert heeft Nederlandse internetaanbieders en systeembeheerders gevraagd te stoppen met het versturen van besmettingsmeldingen aan computergebruikers. Dit meldt de Telegraaf vandaag.”

(bron)

Nou, de vorige keer (vorig jaar alweer) hielp de oproep van andere systembeheerders om dit te doen niet, laten we hopen nu wél!

 Reacties uitgeschakeld voor ‘Besmettingsmeldingen moeten stoppen’  Tags:

Draadloze netwerken zijn onveilig

 Gepubliceerd door om 07:01  Internet
mei 282004
 
“Draadloze netwerken dringen steeds meer door in de leefwereld van de thuisgebruiker. Herhaalde meldingen over veiligheidslekken zorgen er echter voor dat de adoptie ervan in de bedrijfswereld laag blijft. Volgens de auteurs is dit terecht.”

(bron)

Aardig en begrijpelijk artikel over draadloos internet, de beveiligingstechnieken, gevaren etc.

 Reacties uitgeschakeld voor Draadloze netwerken zijn onveilig  Tags:

Hotspotspel

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 282004
 
Van 4 tot en met 14 juni kunnen studenten en medewerkers van op SURFnet aangesloten instellingen deelnemen aan het Hotspotspel. Door met een laptop met WiFi-kaartje in te loggen op Freeband Hotspots en aanwijzingen te verzamelen kan de naam van een beroemd persoon worden achterhaald. Het goede antwoord in combinatie met een zo correct mogelijke schatting van het aantal juiste inzendingen geeft recht op een Access Point. Het Hotspotspel start tijdens een promotie-evenement van Intel in Utrecht. Van 3 tot en met 6 juni kan op Neude kosteloos gebruik worden gemaakt van de hotspot aldaar, die door Mobilander is gerealiseerd.”

(bron)

Helaas, ik hoor niet bij de doelgroep, zijn maar een paar instellingen die meedoen, mijn werkgever niet dus.

 Reacties uitgeschakeld voor Hotspotspel  Tags:
mei 272004
 
“IMS heeft het openbaar concept van versie 1.3 van de IMS Meta-Data-specificatie beschikbaar gesteld op haar website.

Het meest interessant hierbij is het document met achtergrondinformatie over hoe de specificatie te implementeren, de IMS Meta-data Best Practice Guide for IEEE 1484.12.1-2002 Standard for Learning Object Metadata.

Voor mensen die nu met versie 1.2.1 van de IMS Meta-Data specificatie werken en willen weten hoe ze de transformatie naar de IEEE LOM 1.0 kunnen maken is ook het IMS LRM v1.2.1 to IEEE LOM 1.0 Transform document de moeite waard.”

(bron)

 Reacties uitgeschakeld voor Openbaar concept van versie 1.3 van de IMS Meta-Data-specificatie beschikbaar  Tags:

Veroudert kennis wel zo snel?

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
mei 272004
 
“Ik vraag me daarom af òf alle kennis wel zo snel verouderd. Bovendien: sinds kort gebruiken melkfabrikanten een nieuw procedéé waardoor melk langer houdbaar is.

Ik denk dat we daar ook met kennis naar toe moeten. Nieuwe procedees die er voor zorgen dat we ècht achterhaalde kennis vergeten en “erosie-resistente” kennis behouden. En natuurlijk manieren om nieuwe kennis te ontwikkelen.”

(bron)

Terechte constatering, denk inderdaad dat lang niet alle kennis zo snel verouderd. Het zal niet zo zijn als met mode (waar we eigenlijk steeds weer hetzelfde uitvinden, maar dan net wat anders en dat dan als nieuw verkopen), maar in tegenstelling tot met melk, weten we bij kennis nog niet zo goed hoe we dat beter houdbaar maken. Of zelfs eigenlijk niet zo goed hoe we nu moeten bepalen welke kennis we lang houdbaar willen maken.

 Reacties uitgeschakeld voor Veroudert kennis wel zo snel?  Tags:

SURF WebCahier 41 – Jan Steyaert

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
mei 262004
 
“Steyaert ziet PDF als de MP3 van de wetenschappelijke wereld. Steeds meer onderzoekers zetten hun werk in dit format online. Maar net als in de wereld van Napster en KaZaa heeft de vrijheid ook praktische nadelen. ‘De structuur is weg. De tijd dat een student zijn zoektocht begon bij de bibliotheekcatalogus is voorbij: we leven in een Google-maatschappij. Dat is leuk, maar niet zonder gevaren. Op de dag dat iemand een persbericht uitbrengt, vindt iedereen het bijbehorende rapport wel. Maar is dat drie maanden later nog steeds het geval?'”

(bron)

In het SURF Webcahier van mei 2004 komt in de “Focus” rubriek dr. Jan Steyaert, lector Sociale infrastructuur en technologie bij Fontys Hogescholen aan het woord en hij maakt de deze opmerkelijke vergelijking tussen PDF en MP3. Absoluut de moeite waard om in zijn geheel te lezen.

 Reacties uitgeschakeld voor SURF WebCahier 41 – Jan Steyaert  Tags: