Veroudert kennis wel zo snel?

“Ik vraag me daarom af òf alle kennis wel zo snel verouderd. Bovendien: sinds kort gebruiken melkfabrikanten een nieuw procedéé waardoor melk langer houdbaar is.

Ik denk dat we daar ook met kennis naar toe moeten. Nieuwe procedees die er voor zorgen dat we ècht achterhaalde kennis vergeten en “erosie-resistente” kennis behouden. En natuurlijk manieren om nieuwe kennis te ontwikkelen.”

(bron)

Terechte constatering, denk inderdaad dat lang niet alle kennis zo snel verouderd. Het zal niet zo zijn als met mode (waar we eigenlijk steeds weer hetzelfde uitvinden, maar dan net wat anders en dat dan als nieuw verkopen), maar in tegenstelling tot met melk, weten we bij kennis nog niet zo goed hoe we dat beter houdbaar maken. Of zelfs eigenlijk niet zo goed hoe we nu moeten bepalen welke kennis we lang houdbaar willen maken.