mei 272004
 
“IMS heeft het openbaar concept van versie 1.3 van de IMS Meta-Data-specificatie beschikbaar gesteld op haar website.

Het meest interessant hierbij is het document met achtergrondinformatie over hoe de specificatie te implementeren, de IMS Meta-data Best Practice Guide for IEEE 1484.12.1-2002 Standard for Learning Object Metadata.

Voor mensen die nu met versie 1.2.1 van de IMS Meta-Data specificatie werken en willen weten hoe ze de transformatie naar de IEEE LOM 1.0 kunnen maken is ook het IMS LRM v1.2.1 to IEEE LOM 1.0 Transform document de moeite waard.”

(bron)

 Reacties uitgeschakeld voor Openbaar concept van versie 1.3 van de IMS Meta-Data-specificatie beschikbaar  Tags:

Veroudert kennis wel zo snel?

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
mei 272004
 
“Ik vraag me daarom af òf alle kennis wel zo snel verouderd. Bovendien: sinds kort gebruiken melkfabrikanten een nieuw procedéé waardoor melk langer houdbaar is.

Ik denk dat we daar ook met kennis naar toe moeten. Nieuwe procedees die er voor zorgen dat we ècht achterhaalde kennis vergeten en “erosie-resistente” kennis behouden. En natuurlijk manieren om nieuwe kennis te ontwikkelen.”

(bron)

Terechte constatering, denk inderdaad dat lang niet alle kennis zo snel verouderd. Het zal niet zo zijn als met mode (waar we eigenlijk steeds weer hetzelfde uitvinden, maar dan net wat anders en dat dan als nieuw verkopen), maar in tegenstelling tot met melk, weten we bij kennis nog niet zo goed hoe we dat beter houdbaar maken. Of zelfs eigenlijk niet zo goed hoe we nu moeten bepalen welke kennis we lang houdbaar willen maken.

 Reacties uitgeschakeld voor Veroudert kennis wel zo snel?  Tags: