jan 312004
 
“Het innovatieproject ZAP is door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties genomineerd voor de prijs van het ‘beste praktijkvoorbeeld’ 2004. De prijswinnaars worden bekend gemaakt tijdens de tweede Nationale Conferentie ‘Innovatie en Kwaliteit in de Publieke Sector’, die plaatsvindt op 11 maart a.s. in het Nederlands Congres Centrum in Den Haag.”

(bron)

Heel leuk project, heel leuke resultaten ook. Ik was de eerste keer op de website véél te lang bezig met het ‘even’ uitproberen van een aantal van de negenendertig ZAPs die er staan en volledig online te bekijken zijn. Heel leerzaam. En ze nu inpakken als SCORM packages zodat we ze ook rechtsreeks vanuit onze leeromgeving kunnen benaderen en daar kunnen aanbieden. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor ZAP genomineerd voor innovatieprijs  Tags:

Naam Lindows mag niet van de rechter

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
jan 302004
 
“De naam Lindows voor computerbesturingsprogramma’s op basis van Linux mag niet. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam donderdag bepaald op verzoek van computerreus Microsoft. Deze vindt de naam Lindows verwarrend en een inbreuk op zijn merk Windows.”

(bron)

In een aantal landen om ons heen mocht het al niet langer, maar nu dus ook niet in de Benelux. Ik kon vandaag nog geen toelichting vinden op de uitspraak. Ik ben namelijk wel benieuwd hoe je zoiets als “ramen” als handelsmerk verkocht krijgt.

 Reacties uitgeschakeld voor Naam Lindows mag niet van de rechter  Tags:

[email protected]

 Gepubliceerd door om 07:00  Persoonlijk
jan 302004
 

Ik kwam via de referrerlogs (= ‘welke link gebruikten jullie om hier te komen’) terecht bij deze website van de afdeling SOMI van de Hogeschool Rotterdam. De mooie layout van de site was direct herkenbaar als afkomstig van Hans Reitzema, maar waar het mij natuurlijk om ging was de vraag ‘waar zit de link naar hier?’. Ik vond hem uiteindelijk op deze pagina over Decentrale netwerken, Groove en Weblogs. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik Jeroen Bekkers niet kende, niet bij zijn presentatie tijdens de Onderwijsdagen 2003 ben geweest (logisch, gezien het grote aantal parallelsessies), maar natuurlijk was ik wel nieuwsgierig naar de presentatie. Helaas, de link op de SURF pagina, linkt niet naar de presentatie, maar naar een weblog. Toen ik daar een comment wilde toevoegen met de vraag voor de presentatie bleek dat ook dat niet ging (schrijffout bij het opslaan ervan). Dus helaas, geen presentatie. Evengoed toch dit bericht om jullie op het bestaan van de HRO site te wijzen.

jan 292004
 
“Klanten van de Postbank zullen binnen drie maanden na elf uur ’s avonds kunnen internetbankieren. Nu kan dat nog niet.”

(bron)

Het werd hoog tijd zeg, ik heb eigenlijk altijd verondersteld dat ze het technisch gewoon niet anders geregeld konden krijgen. De reacties op webwereld zijn niet mals, ik geloof dat ik nog heel tevreden ben/was.

 Reacties uitgeschakeld voor Straks ’s nachts internetbankieren bij Postbank  Tags:

Docent van het Jaar Verkiezing

 Gepubliceerd door om 07:01  Algemeen
jan 282004
 
“Scholieren.com en 3FM BuZz presenteren samen de Docent van het Jaar Verkiezing 2004!

Docenten. Er lopen er meer rond dan je denkt. Wist je dat Louis van Gaal, Jack Spijkerman en alle heren van cabaretgroep Niet uit het Raam in een stoffig verleden ook voor de klas hebben gestaan?”

(bron)

Tja, kon natuurlijk niet nalaten deze te vermelden. Wil je iemand opgeven, dat kan hier. Let op! Docenten aan een hogeschool of universiteit tellen blijkbaar niet mee, want die kun je niet opgeven. Alleen voor docenten op een middelbare school en ook niet voor docenten in het buitenland of oud-docenten :(

 Reacties uitgeschakeld voor Docent van het Jaar Verkiezing  Tags:
jan 272004
 
“Philips heeft maandag aangekondigd in 2005 een onbreekbaar en oprolbaar beeldscherm op de markt te brengen. Op het scherm kunnen digitale kranten en tijdschriften gelezen worden. Als het aan een mobiele telefoon wordt gekoppeld, is het ook mogelijk e-mails, internetpagina’s of online boeken op te vragen. Dit meldde Reuters maandag.”

(bron)

8) Cool. Voor foto’s zie deze pagina, of anders een filmpje met uitleg en demo.

 Reacties uitgeschakeld voor Philips introduceert oprolbaar beeldscherm  Tags:
jan 272004
 
“De ESA heeft nog steeds de hoop niet opgegeven dat de Marsrover Beagle 2 intact op de planeet is geland. Britse wetenschappers hebben ontdekt dat de robot op Mars wellicht een gecorrumpeerd softwaresysteem heeft. Ze zijn nu van plan de computer in het Marswagentje te rebooten.”

(bron)

Hoop doet leven. Ik vraag me soms wel eens af hoe die wetenschappers zich op dit moment voelen. De NASA gooit twee landers zonder problemen op de planeet, zij weten niet eens zeker dat die van hun stuk is, kunnen daar eigenlijk alleen maar vanuit gaan, maar zolang er ideeën, theorieën en mogelijkheden zijn, geven ze blijkbaar niet op. Lijkt me redelijk frustrerend.

 Reacties uitgeschakeld voor ESA poogt computer Beagle 2 te resetten  Tags:
jan 272004
 
“Sinds 1 januari van dit jaar is Amstel Bier gestopt met de reclamespotjes over de drie ‘Vrienden van Amstel’ (als afscheid werd een Gouden Loeki gewonnen). Bavaria Bier heeft daar slim op ingespeeld en gebruikt de vrienden in een verrassende nieuwe commercial.”

(bron)

Deze was inderdaad wel lachen. Ben je niet zo’n trouwe tv-kijker, dan kun je ook even bij bavaria.nl langs gaan voor de commercial.

Want ja wat doe je als je geen Amstel reclames meer maakt? Juist ja, eerst even …. ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Amstel-vrienden in nieuwe Bavaria-commercial  Tags:
jan 262004
 
“De zaak tussen Microsoft en Mike Rowe is in der minne opgelost. Laatstgenoemde had het domein Mikerowesoft.com geregistreerd, wat Microsoft niet bepaald leuk vond – aangezien de uitspraak van beide namen bijna identiek is. Nadat de 17-jarige student Microsofts symbolische bod van 10 dollar niet aanvaardde en hij meer eiste, kreeg hij een 25 pagina’s tellende brief met de beschuldiging van overvragen. Uiteindelijk zijn beide partijen rond de tafel gaan zitten en is er een schikking getroffen. In ruil voor de overhandiging van het domein ontvangt Mike Rowe niet de gevraagde 10.000 dollar, maar wel… een Xbox. Ook zal de softwaregigant opdraaien voor de kosten die het overdragen van het domein vergt, en krijgt hij "een training in het gebruik van Microsoft-technologie". Daardoor zijn de donaties die hij heeft ontvangen voor de strijd niet meer nodig, en hij stelt voor om deze te schenken aan een liefdadigheidsinstelling voor zieke kinderen.”

(bron)

Hmm, dat was goedkoop, maar sowieso logisch dat hij eieren voor zijn geld kiest, doe je tenslotte niet voor je plezier zo’n rechtzaak.

 Reacties uitgeschakeld voor Mike Rowe schikt met Microsoft en overhandigt domein  Tags:

Fanny ‘Flying Dutchmam’ overleden

 Gepubliceerd door om 12:55  Algemeen
jan 252004
 
“HOOFDDORP – De Nederlandse atlete Fanny Blankers-Koen is zondag [vandaag] op 85-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter zondag bekendgemaakt. Ze was al geruime tijd ziek en verbleef in een verpleegtehuis in Hoofddorp. Fanny Blankers-Koen wordt donderdag in Hoofddorp begraven.”

(bron)

De atlete van de vorige eeuw is niet meer. Haar pagina bij het NOC*NSF is overigens verbazingwekkend goed bijgewerkt, meteen vandaag al (dus binnen enkele uren) was het bericht van haar overlijden als laatste regel van haar levensloop toegevoegd.

 Reacties uitgeschakeld voor Fanny ‘Flying Dutchmam’ overleden  Tags: