Ben even met vakantie

 Gepubliceerd door om 07:01  Agenda
dec 212003
 

Vrolijke Feestdagen

Zo, het kalenderjaar zit er bijna op. Twee weken vakantie van ‘het werk’. Voor mij ook tijd om even een pauze in te lassen in het bloggen. Nee hoor, heb er nog lang niet genoeg van, maar ik ben simpelweg tijdens die twee weken een stuk minder vaak achter een computer te vinden. En zonder online nieuws, geen berichten hier op de site.

Ik wens jullie allemaal heel prettige kerstdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar. Wees voorzichtig met het vuurwerk, enne uiteraard kruip je niet met een stuk in je kraag achter het stuur.

 Reacties uitgeschakeld voor Ben even met vakantie  Tags:

Hoge Raad: Kazaa is legaal

 Gepubliceerd door om 07:00  Tools
dec 202003
 
“Een tegenvaller voor Buma/Stemra: de Hoge Raad heeft besloten om het muziekuitwisselprogramma Kazaa niet te verbieden, het programma is legaal.

De Hoge Raad heeft met deze uitspraak het advies van de advocaat generaal opgevolgd, die in een rapport had geadviseerd om Kazaa, het meest gedownloade programma allertijden, niet te verbieden.”

(bron)

Het is jammer dat dit soort discussies zo lang duren. Laten we nou gewoon eens goed nadenken over copyright, het business model rond de vergoedingen voor muziek en niet zo van die achterhoede gevechten voeren. Daar wordt niemand beter van.

 Reacties uitgeschakeld voor Hoge Raad: Kazaa is legaal  Tags:

SURF lid van IMS

 Gepubliceerd door om 07:00  SURF
dec 192003
 

Voor de mensen die tijdens de onderwijsdagen bij de sessie over “Leertechnologiestandaarden in Nederland, resultaten en plannen” geweest zijn is het geen echte verassing maar het is nu dan eindelijke officieel:

SURF is contributing member geworden van het IMS Global Learning Consortium.

De SURF vertegenwoordiging zorgt er niet alleen voor dat SURF SiX haar achterban op de hoogte kan houden van de actuele ontwikkelingen binnen IMS. Het is nu namelijk ook mogelijk om er als hoger onderwijs in Nederland ook zelf invloed op uit te oefenen. Enerzijds doordat SURF stemrecht heeft bij nieuwe initiatieven en specificaties, maar zeker ook omdat we als hoger onderwijs actief kunnen participeren in de werkgroepen die de specificaties opstellen.

Zie ook het persbericht van SURF.

Wordt vervolgd in 2004!

 Reacties uitgeschakeld voor SURF lid van IMS  Tags:

Verzekeraar lanceert rollatorrijbewijs

 Gepubliceerd door om 07:00  Algemeen
dec 182003
 
“EINDHOVEN – Zorgverzekeraar VGZ introduceert volgend jaar het ‘rollatorrijbewijs’. De verzekeraar heeft met de leverancier van de 7000 rollators die VGZ jaarlijks verstrekt, een contract gesloten over vaardigheidstrainingen. Wie de training met goed gevolg aflegt, krijgt een ‘rijbewijs’. De training is overigens niet verplicht.”

(bron)

Tja, dat krijg je met een vergrijzende bevolking: de pil uit de verzekering en het rollatorrijbewijs er in ;-)

 Reacties uitgeschakeld voor Verzekeraar lanceert rollatorrijbewijs  Tags:

KPN claimt 710.000 ADSL-klanten

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
dec 172003
 
“AMSTERDAM (Dow Jones)– Telecombedrijf KPN zegt woensdag 710.000 ADSL-klanten te hebben. Daarmee is de doelstelling om aan het einde van 2003 700.000 klanten te hebben nu al gehaald. KPN verwacht dat het aantal ADSL-klanten in de tweede helft van 2004 zal toenemen tot 1 miljoen.

In de loop van 2004 gaat KPN de landelijke dekking van 87% naar 97% vergroten door aanpassing van centrales die momenteel nog niet geschikt zijn voor ADSL. Vanaf 12 januari 2004 wordt bovendien de snelheid van ADSL verhoogd, aldus de onderneming”

(bron)

In september werd het totaal aantal ADSL aansluitingen nog geschat op 680.000 stuks. Dan is de groei met 40.000 in ongeveer drie maanden eigenlijk nog heel rustig. Niet genoeg in ieder geval om de genoemde doelstelling voor 1 miljoen aansluitingen te halen. Verschillende bronnen voor de getallen wellicht?

 Reacties uitgeschakeld voor KPN claimt 710.000 ADSL-klanten  Tags:

Elektronische vervoersbewijs

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
dec 172003
 
“Vanaf volgende week zal een elektronisch vervoersbewijs in het Openbaar Vervoer worden ingevoerd. De OV-chipkaart moet op den duur strippenkaarten en treinkaartjes volledig vervangen. Het saldo op het elektronische vervoersbewijs is automatisch oplaadbaar, net zoals de zogenoemde chipknip en te gebruiken in trein, bus, tram en metro.”

(bron)

Hmmm, klinkt van de ene kant goed, maar om de een of andere reden hoop ik toch maar dat ze een ruime overgangsperiode hebben. Ik denk trouwens dat mijn ‘truc’ van het wat ruimer inkopen van 5-retourkaartjes (bij mijn reisgedrag de goedkoopste optie van en naar mijn werk) in te kopen vlak voor een prijsverhoging van de NS. De prijsverhoging zal waarschijnlijk direct verwerkt worden op je kaart aangezien je tegoed (neem ik aan) niet zal bestaan uit ‘kaartjes’ maar uit een geldtegoed. Of niet? Reacties en aanvullingen welkom!

 Reacties uitgeschakeld voor Elektronische vervoersbewijs  Tags:

Ranglijst Nederlandse sites 2003

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
dec 162003
 
“‘s-Hertogenbosch – 15-12-2003. Online onderzoeksbureau Multiscope heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar een ranglijst opgesteld van de best bezochte Nederlandse sites. De lijst is tot stand gekomen met behulp van Visiscan, het online bereiksmetingsysteem van Multiscope.”

(bron)

Voor de hele lijst moet je even bij Multiscope kijken, de top drie: 1. msn.nl; 2. pagina.nl; 3. google.nl Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Ranglijst Nederlandse sites 2003  Tags:
dec 152003
 
“Medy van der Laan (staatssecretaris OCW) heeft in antwoord op vragen van de Tweede Kamer een verzamelbrief (PDF, 73 K) opgesteld waarin een aantal zaken behandeld worden, zoals Open Source Software en Open Standaarden, het Content- en Dienstenplatform, de internetvoorziening en met name de financiering in onrendabele gebieden, ISPwijzer en de Kwaliteitsregeling, de toegankelijkheid van informatie (waaronder websites) voor blinden en slechtzienden, kosten van gebouwbeveiliging als gevolg van toegenomen ICT, gevolgen van afschrijving van computers voor de koopkracht van scholen en uitwisseling van kennis en goede voorbeelden.”

(bron)

 Reacties uitgeschakeld voor Brief OCW over allerlei ICT-in-onderwijs zaken  Tags:
dec 152003
 
“ROME – Uit protest tegen de rotzooi op tv heeft een Italiaanse organisatie kijkers opgeroepen dit weekeinde de televisie uit te laten. ‘Stakers’ krijgen korting op allerlei activiteiten buitenshuis, als zij hun afstandsbediening meenemen.”

(bron)

:) Ik zie het al voor me: vaders gaat het café in en moeders mag thuis het kroos rustig houden zonder tv. (nee, nee, dat gebeurt echt alleen in Italië, niet in Nederland natuurlijk!).

 Reacties uitgeschakeld voor Italiaanse televisiekijkers staken tegen rotzooi op tv  Tags:
dec 142003
 
Spoed: maak nog voor de Kerst de juiste keuze!

ISPwijzer heeft een schema gemaakt voor alle scholen die nog geen keuze hebben gemaakt mbt wie na 31/12/2003 hun internetvoorzieningen levert. Het schema laat kort en krachtig zien welke keuzes er gemaakt moeten worden en welke deadlines er zijn (o.a. 19/12!). Naast dit schema is er ook een verkorte checklist om aanbiedingen snel te vergelijken op hoofdlijnen.”

(bron)

Het begint te dringen voor scholen die nog geen keuze gemaakt hebben met betrekking tot hun internetaansluiting na 1 januari 2004. Vandaar verschillende berichten hierover. Naast de waarschuwing hierboven heeft ICT op school ook een overzicht van KPN met aandachtspunten en het bericht dat niets doen geen optie is.

Zie ook de andere berichten over dit onderwerp op deze site.

 Reacties uitgeschakeld voor KPN biedt alle scholen gratis breedband #10 (of toch niet?)  Tags: