Elektronische vervoersbewijs

“Vanaf volgende week zal een elektronisch vervoersbewijs in het Openbaar Vervoer worden ingevoerd. De OV-chipkaart moet op den duur strippenkaarten en treinkaartjes volledig vervangen. Het saldo op het elektronische vervoersbewijs is automatisch oplaadbaar, net zoals de zogenoemde chipknip en te gebruiken in trein, bus, tram en metro.”

(bron)

Hmmm, klinkt van de ene kant goed, maar om de een of andere reden hoop ik toch maar dat ze een ruime overgangsperiode hebben. Ik denk trouwens dat mijn ’truc’ van het wat ruimer inkopen van 5-retourkaartjes (bij mijn reisgedrag de goedkoopste optie van en naar mijn werk) in te kopen vlak voor een prijsverhoging van de NS. De prijsverhoging zal waarschijnlijk direct verwerkt worden op je kaart aangezien je tegoed (neem ik aan) niet zal bestaan uit ‘kaartjes’ maar uit een geldtegoed. Of niet? Reacties en aanvullingen welkom!