KPN claimt 710.000 ADSL-klanten

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
dec 172003
 
“AMSTERDAM (Dow Jones)– Telecombedrijf KPN zegt woensdag 710.000 ADSL-klanten te hebben. Daarmee is de doelstelling om aan het einde van 2003 700.000 klanten te hebben nu al gehaald. KPN verwacht dat het aantal ADSL-klanten in de tweede helft van 2004 zal toenemen tot 1 miljoen.

In de loop van 2004 gaat KPN de landelijke dekking van 87% naar 97% vergroten door aanpassing van centrales die momenteel nog niet geschikt zijn voor ADSL. Vanaf 12 januari 2004 wordt bovendien de snelheid van ADSL verhoogd, aldus de onderneming”

(bron)

In september werd het totaal aantal ADSL aansluitingen nog geschat op 680.000 stuks. Dan is de groei met 40.000 in ongeveer drie maanden eigenlijk nog heel rustig. Niet genoeg in ieder geval om de genoemde doelstelling voor 1 miljoen aansluitingen te halen. Verschillende bronnen voor de getallen wellicht?

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor KPN claimt 710.000 ADSL-klanten  Tags:

Elektronische vervoersbewijs

 Gepubliceerd door om 07:00  Internet
dec 172003
 
“Vanaf volgende week zal een elektronisch vervoersbewijs in het Openbaar Vervoer worden ingevoerd. De OV-chipkaart moet op den duur strippenkaarten en treinkaartjes volledig vervangen. Het saldo op het elektronische vervoersbewijs is automatisch oplaadbaar, net zoals de zogenoemde chipknip en te gebruiken in trein, bus, tram en metro.”

(bron)

Hmmm, klinkt van de ene kant goed, maar om de een of andere reden hoop ik toch maar dat ze een ruime overgangsperiode hebben. Ik denk trouwens dat mijn ‘truc’ van het wat ruimer inkopen van 5-retourkaartjes (bij mijn reisgedrag de goedkoopste optie van en naar mijn werk) in te kopen vlak voor een prijsverhoging van de NS. De prijsverhoging zal waarschijnlijk direct verwerkt worden op je kaart aangezien je tegoed (neem ik aan) niet zal bestaan uit ‘kaartjes’ maar uit een geldtegoed. Of niet? Reacties en aanvullingen welkom!

Deel dit bericht:
 Reacties uitgeschakeld voor Elektronische vervoersbewijs  Tags: