WowWee COJI (Coding with Emojis) programmeerbare robot voor kinderen (4-7 jaar)

Het lijkt alsof elk zichzelf respecterend bedrijf tegenwoordig een robot voor het onderwijs op de markt brengt. Het is bijna niet meer bij te houden wat er aan aanbod is. Van de COJI van WowWee had ik in ieder geval nog niet eerder gehoord. Hierboven zie je een filmpje met een uitgebreide demo en toelichting tijdens de  Toy Fair 2016 afgelopen februari. Hij is nog niet op de markt, dus geen filmpjes nog van gebruik in de praktijk door kinderen en de versie die gedemonstreerd werd deed nog niet alles.

De robot wordt op de markt gezet voor kinderen tussen 4 en 7 jaar. Via de iPad kunnen ze met Emoji’s (vandaar COJI = “Coding with Emojis”)  de robot programmeren. In de vorm van vrij programmeren en opdrachten/uitdagingen.

De prijs is redelijk aantrekkelijk, hij zou $60,- moeten gaan kosten als hij dit najaar op de markt komt.

Tja, als ik docent was op een basisschool zou ik nog niet zomaar weten of deze het geld waard was, net zo goed als dat van veel van die andere varianten nog nauwelijks écht te zeggen is. Daar is nog heel wat over uit te zoeken, waarbij het dan sowieso even de vraag is wat het doel is van het beschikbaar stellen van zo’n robot aan kinderen van 4 jaar. Alleen omdat het leuk is, wil je dat ze er iets van leren (zo ja, wat dan? welke vaardigheden?) en leren ze dat dan ook met de opdrachten die er bij zitten of die een leraar erbij kan maken?

Het wordt hoog tijd dat we dat voor leraren op een overzichtelijke manier in kaart gaan brengen!