Interessant: MOOC Café over blended learning

Op 7 maart start een MOOC over blended learning op FutureLearn. Op zich is dat tegenwoordig al geen nieuws meer. Wel nieuw, wat mij betreft, is dat SURF parallel aan deze MOOC een MOOC Café organiseert. OK, de naam is een beetje suf, want ik zie niet wat het met een Café te maken heeft. Maar het idee vind ik wél heel interessant:

Ze organiseren op 3 woensdagen tijdens de MOOC bijeenkomsten die maximaal een hele dag per bijeenkomst beslaan. De ochtend is ingepland voor die mensen die naast zo’n dag geen tijd vrij kunnen maken voor het bekijken van de bronnen bij de MOOC. Slim, want het betekent dat je met je baas zou kunnen afspreken dat je die 3 dagen in Utrecht bent en doordat je buiten je normale werkomgeving bent dwing je jezelf (denk ik) gemakkelijker om ook de tijd daar voor te gebruiken (gewoon je telefoon en je mail uitzetten!).

Na de (gezamenlijke) lunch is er dan tijd voor het reflecteren verdiepen en discussiëren over de onderwerpen van die week/weken, het bekijken van een praktijkvoorbeeld en het vertalen naar de eigen praktijk, onder leiding van een blended learning expert en een moderator van SURFnet.

Er is plek voor 50 deelnemers, voor medewerkers van instellingen die aan SURFnet verbonden zijn is deelname gratis. Aanmeldformulier en detailprogramma staan hier.
Ik ben benieuwd naar de ervaringen van de deelnemers. Het was natuurlijk nóg mooier geweest als het Café zelf al een stuk blended learning in zich had, maar wellicht is dit al uitdaging genoeg. Interessant!