Ook 50-plussers gamen meer tegenwoordig

De AARP (American Association of Retired Persons) heeft een rapport uitgebracht (PDF) over het gamegebruik van 50-plussers (in de VS). Daarin vergelijken ze de resultaten van het onderzoek uit 2019 met die uit 2016.

De belangrijkste conclusies:

Het aandeel 50-plussers dat minimaal één keer per maand een game speelde was in 2019 (44%) beduidend hoger dan in 2016 (36%). Gemiddeld spelen ze 5 uur per week. In totale omvang is het aantal oudere gamers gegroeid van 40,2 miljoen 2016 naar 50,6 miljoen in 2019. Zowel mannen als vrouwen spelen games, maar bij vrouwen is het aandeel met 49% hoger dan bij de mannen (40%).

Games hebben een vaste plek gekregen bij de 50-plussers, ongeveer 1/3 probeert regelmatig nieuwe spellen uit, ze gebruiken games om sociale netwerken te onderhouden, mentaal scherp te blijven, stress te verminderen en gewoon omdat het leuk is. De 50-plusser worden ook meer ervaren gamers, ze hoeven minder vaak terug te vallen op kinderen of kleinkinderen als het gaat om het ontdekken van nieuwe spellen maar maken meer gebruik van online en offline netwerken voor het ontdekken van spellen.
De 50-plussers maken minder gebruik van computers en laptops om te gamen, maar spelen meer mobiel (smartphone/tablet) dan in 2016. Dat kan ook prima omdat met name puzzels en logische spellen erg populair zijn.

Omdat de 50-plussers in de regel aardig wat geld te spenderen hebben, doen ze dat inmiddels ook aan games, hardware en accessoires.  Hun uitgaven over een periode van 6 maanden (januari – juni) aan gaming stegen fors: van 523 miljoen USD in 2016 naar 3,5 miljard in 2019. Gemiddeld is dat zo’n 70 USD per persoon met meer dan de helft (51%) daarvan aan spellen, virtuele items of uitbreidingen binnen spellen (bv avatars, karakters etc).
Maar de meeste 50-plussers (85%) spelen ook nog “old-school” spellen, die van het fysieke soort.

Vreemd is het allemaal natuurlijk niet. Een steeds groter deel van die 50-plus generatie bestaat uit mensen die al toen ze jong waren in aanraking kwamen met computers én met spellen op de computer. Dat waren spellen die een stuk minder geavanceerd waren dan nu. En ze hadden toen uiteraard nog geen mobiel apparaat om die spellen op te spelen.

p.s. #1 Voor wie na het toegenomen aantal berichten over gaming tijdens de afgelopen weken er aan twijfelt: nee, ik behoor nog even niet tot de groep 50-plussers en heb dus niet bijgedragen aan die toename!

p.s. #2 Het rapport is alleen al vanwege de foto’s leuk om door te bladeren!

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Het zou niet moeten verbazen, maar goed dat het ook met onderzoek onderbouwd wordt: 50-plussers gamen steeds meer:… https://t.co/0NRixmfd5L

trackback

Ook 50-plussers gamen meer tegenwoordig https://t.co/Y54hFqgL06

trackback
2 jaren geleden

Ook 50-plussers gamen meer tegenwoordig https://t.co/BzwU3MhVtI

Koning De Gamer
2 jaren geleden

Zeer interessant spel om te spelen.