Het einde van ISDN en ook werknemers moeten Mono

Ik moest vandaag met de auto, dus ook tijd om naar de radio te luisteren. Dus hoorde ik bij BNR radio vanochtend ook het item langs komen over het afschaffen / uitfaseren van ISDN door KPN. Compleet met expert aan de lijn die vertelde dat er nog bedrijven waren die hun brandmelder of alarmsysteem aan een ISDN-lijn hadden hangen (zonder dat ze het wellicht wisten) en die zou dan niet meer werken.  Het was allemaal naar aanleiding van het bericht erover op de NOS-website. Op mijn plek aangekomen zag ik op Twitter ook de nodige verontwaardigde reacties (ISDN was een tijdje trending): hoe durfde KPN het aan om zomaar zo’n dienst uit de luscht te halen.

Tja, ze hadden het al in 2017 aangekondigd, en de kortstondigde ophef van vandaag laat zien dat dit (zeggen dat ze het echt uit gaan zetten) beter werkt dan het bericht van toen, want blijkbaar zijn er nog 10-duizenden bedrijven die er gebruik van maken.

Ik wist niet eens meer dát het nog gebruikt werd, het is/was echt een technologie uit de tijd van de inbelmodems, niet meer uit de tijd van vaste internetverbindingen (via ADSL, kabel of glasvezel).

Wél van deze tijd is de oproep van Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) aan werkgevers om met hun werknemers afspraken te maken over het zakelijk MONO rijden. Dus niet reageren op app-jes en al helemaal niet terugschrijven. Nee, kan ik me iets bij voorstellen. Leek mij heel logisch dat je dat niet doet tijdens het rijden. Al zul me mij nooit horen zeggen dat ik MONO rijdt.  Komt wellicht ook omdat ik wél handsfree bel tijdens het rijden. Tenminste, korte telefoontjes. Geen telefonische overleggen van een uur waarvan ik weet dat ik mijn hoofd helemaal bij het overleg moet houden. Dan kun je niet ook nog rijden.

Ik vind het ook zo’n heerlijk Nederlands ding weer: handsfee bellen in de auto is toegestaan in de wet maar we gaan mensen oproepen om het tóch niet te doen want niet bellen is nog veiliger dan wél bellen. Verbieden willen we het niet (daar is geen draagvlak voor) dus stoppen we heel veel geld in campagnes.

En in beide gevallen is het vandaag een deel van de dag nieuws, terwijl het morgen alweer vergeten is.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
trackback

Het einde van ISDN en ook werknemers moeten Mono https://t.co/ELSHZowrHR