Apps voor onderweg naar vakantie

 Gepubliceerd door om 06:00  Android, iOS
apr 272016
 

apps_voor_op_vakantieMocht je besluiten dat je deze april/mei-vakantie tóch niet in eigen land wil doorbrengen (bijvoorbeeld vanwege het fantastische weer dat voorspeld is), dan kan het natuurlijk zijn dat je de auto of het vliegtuig neemt naar warmere / drogere oorden.

Als je dan onderweg je iPad / iPhone / Android smartphone of tablet wilt gebruiken om spelletjes te spelen dan zul je soms tot de vervelende ontdekking komen dat zo’n spel dan een werkende internetverbinding nodig heeft. Gelukkig zijn er ook sites, zoals Appcrawler waarbij je vooraf al kunt filteren op apps die offline werken. Dat gaat niet in 100% van de gevallen helemaal goed, want ik zag dat het ook wel eens voor komt dat er een app getoond wordt waarbij de gebruikers zeggen “het zou mooi zijn als hij ook offline werkt” (dus nu nog niet).

Maar goed, het is een start.

 Reacties uitgeschakeld voor Apps voor onderweg naar vakantie  Tags: , ,

Heldere uitleg over “Leerstijlen”

 Gepubliceerd door om 21:35  Onderwijs
apr 252016
 

Voor wie nog niet helemaal begrijpt wat er mis is met het denken in “leerstijlen” een duidelijk filmpje met uitleg en toelichting. Het filmpje is onderdeel van een serie die ontwikkeld is het Smithsonian Science Education Center. Er kwam er terecht via een tip van Wilfred Rubens.

 

 Reacties uitgeschakeld voor Heldere uitleg over “Leerstijlen”  Tags:
apr 242016
 

Opvallend bericht gisterenavond bij Tweakers over de vraag of het detecteren van adblockers wel legaal zou zijn. Het lijkt namelijk níet zo te zijn, terwijl de adblockers zelf tot nu toe als wél legaal beoordeeld worden door rechters.

Grappig ook dat het bericht bij Tweakers staan die ook checken of je een adblocker gebruikt. Ik met bekennen dat zij het nog heel netjes doen, andere sites worden er steeds vervelender over. Daar zijn de “zet je adblocker uit” berichten haast irritanter dan de advertenties. Voor mij in zo’n geval overigens voldoende reden om die sites dan maar niet te bezoeken.

apr 202016
 

apr 192016
 

apr 182016
 

apr 172016
 
  • Goedemorgen. Ontbijt, trein, stukje bus, vliegtuig, Talinn, Estland voor een paar dagen studiereis met de collega’s. Best vroeg nog. 06:19:32
  • 4G in de bus goed genoeg om laatste stukje #F1 mee te maken. https://t.co/o7rEWleJhJ 09:35:01
  • Ik laat de klok om mijn laptop heel eigenwijs op NL tijd staan, maar mijn iPad maakt me morgen gewoon op Estlandse tijd wakker… 22:47:31